1 fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg parmezán
só, bors
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverjük a tejfölbe és ráhalmozzuk a karfiolra. A megmaradt karfiolt kerül a tetejére. Közben a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tetejére. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon 20 percen át sütjük. Ínycsiklandó és gyors étel!
A spárgát megmossuk, még ha zsenge, akkor is meghámozzuk, s enyhén sós vízben egy kicsit megfőzzük. Ha kihűlt, ötösével összefogjuk és begöngyöljük a sajtba, baconba. Egy tűzálló t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát forró, sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát. Felkockázzuk a baconszeleteket, majd a hagyma me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit készítsük elő, mossuk meg, majd héját megtartva hosszában vágjuk ketté. A belsejét óvatosan távolítsuk el. A kockázott szalonnát süssük meg, majd az áttört túróhoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Egy sütőtálat vékonyan kivajazunk. A zöldségeket megtisztítjuk és összedaraboljuk. A könnyebben megsülő zöldségeket vastagabb, a keményebbeket véko...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű