1 fej karfiol
20 dkg füstölt sonka
15 dkg bacon
2 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál tejföl
0,5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
10 dkg parmezán
só, bors
A karfiolt sós vízben megfőzzük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a megfőtt karfiol felét beletesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával. A sonkát és a bacont felkockázzuk, belekeverjük a tejfölbe és ráhalmozzuk a karfiolra. A megmaradt karfiolt kerül a tetejére. Közben a tejszínt, a tojássárgáját és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a tetejére. Ezt követően sütőbe tesszük és 180 fokon 20 percen át sütjük. Ínycsiklandó és gyors étel!
1. A szójakockát beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár órát állni hagyjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérszeletek mindkét oldalát olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük. A tetejére is tegyünk egy lapot és kicsit lenyomkodva itassunk le róla annyi olajat, amennyit csak l...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA beáztatott babot felteszem főni a babérlevéllel és a fokhyagymával, sózom. Ha nehezen fő puhára, mokkáskanálnyi szódabikarbónával megsürgetem. Összeturmixolom pár kanál tejföllel...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a hagymát reszelve, a fokhagymát zúzva, a tojásokat, a petrezselymet és a mentát finomra vágva, sót, borsot, oregánót, a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű