Családireceptkönyv.hu

Kornspitz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
30 g Szafi Fitt tápióka keményítő
10 g tojásfehérjepor (kiváltható tápióka keményítővel)
10 g Szafi Fitt Chia mag
4 g himalaya só
3 g szódabikarbóna
3 kk. Szafi Fitt kenyérfűszer
3 db M-es tojás
150 g házi kókusztej
1 ek. magkeverék a tetejére

Elkészítés:


Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 5 percig.
Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszrostliszttel megszórt felületen, majd osszuk 5 egyenlő részre.
Sodorjunk belőlük 22 cm-es rudakat úgy, hogy a végeit vékonyítsuk közben.
Vágjuk be 3 helyen, kenjük meg tojással vagy kókuszolajjal, majd szórjuk meg a magkeverékkel.

Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített 200 fokos sütőbe, alsó-felső programon 35 percig süssük.

Tápértékei darabonként (magkeverék nélkül):
96,7 kcal
6,3 g fehérje
4,6 g zsír
6,6 g ch

Trükkök, tippek, praktikák:


Kornspitz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Felhőkenyér recept
Felhőkenyér recept

A tojások sárgáját a joghurttal és a sóval összekeverjük. A tojások fehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük. A tojásfehérje habot óvatosan beleforgatjuk a joghurtos tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

A lisztet és a porcukrot, sütőport nagy tálba szitáljuk. Másik edénybe kissé felverjük a tojássárgáját tejjel, majd a liszthez öntjük és simára keverjük. Megolvasztjuk a vajat és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vajas kifli
Vajas kifli

Dagasztom a langyos tejben felfuttatott élesztővel , kelni hagyom. 6 részre osztom. Formázom, lekenem tojással. megint kelni hagyom,megszórom sóval, sütőben sütöm. Formázási tipp:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Pizza
Pizza

. a hozzávalókat kimérjük egy tálban. Az élesztőt nem kell külön felfuttatni. Apránként adagolva a langyos vizet rugalmas tésztát dagasztunk. Ha összeállt, fél órára pihenni hagyju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk