Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kornspitz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 g Szafi Fitt szénhidrát csökkentő lisztkeverék
30 g Szafi Fitt tápióka keményítő
10 g tojásfehérjepor (kiváltható tápióka keményítővel)
10 g Szafi Fitt Chia mag
4 g himalaya só
3 g szódabikarbóna
3 kk. Szafi Fitt kenyérfűszer
3 db M-es tojás
150 g házi kókusztej
1 ek. magkeverék a tetejére

Elkészítés:


Külön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.

Pihentessük a tésztát 5 percig.
Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszrostliszttel megszórt felületen, majd osszuk 5 egyenlő részre.
Sodorjunk belőlük 22 cm-es rudakat úgy, hogy a végeit vékonyítsuk közben.
Vágjuk be 3 helyen, kenjük meg tojással vagy kókuszolajjal, majd szórjuk meg a magkeverékkel.

Rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Előmelegített 200 fokos sütőbe, alsó-felső programon 35 percig süssük.

Tápértékei darabonként (magkeverék nélkül):
96,7 kcal
6,3 g fehérje
4,6 g zsír
6,6 g ch

Trükkök, tippek, praktikák:


Kornspitz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kovászos csokis áfonyás kenyér 2017.01.08-09
Kovászos csokis áfonyás kenyér 2017.01.08-09

Az előtészta hozzávalóit a dagasztógép táljába este összekevertem, és éjszaka 13.5 órát kelesztettem. Reggel az előtésztához adtam a 300 g kenyérlisztet és a 100 g tejszínt. A gé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Skandináv rozstallér (knekkebrød)
Skandináv rozstallér (knekkebrød)

Melegítsük elő a sütőt 230 °C-ra. Gyúrjuk össze a hozzávalókat, annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, kemény kenyértésztát kapjunk. Pihentessük 10 percet. Osszuk a tésztát 16 ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás-kolbászos lepény
Káposztás-kolbászos lepény

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
zsemle-Kitti féle
zsemle-Kitti féle

A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt, a többi hozzávalóval ezután a szokásos módon dagasztjuk be a tésztát... duplájára kelesztjük, deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk