Tészta hozzávalói:
100 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
50 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
3 g Szafi Reform himalaya só
15 g almaecet
40 g cocomas
140 g víz
+ 6 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
+ 10 g magkeverék a sütés előtti szóráshoz
Töltelék hozzávalói:
1/ 2 póréhagyma (karikázva 145 g)
60 g friss spenótlevél (kissé felaprítva)
5 szelet csirkemell sonka (kockázva 48 g)
20 g reszelt Grana Padano sajt
1,5 g Szafi Reform őrölt római kömény
2 g Szafi Reform himalaya só
1 g Szafi Reform fokhagymapor
0,5 g Szafi Reform őrölt chili
40 g tojás (a maradék 12 g tojást majd a tészta sütés előtti kenéséhez használjuk fel)
30 g víz
Először készítsük el tölteléket:
Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, rakjuk bele a hagymát és pároljuk 5 percig.
Ezután adjuk hozzá a spenótot, a fűszereket és főzzük addig, míg a levél összeesik ( 1 -2 perc lesz )
A végén hűtsük langyosra, majd keverjük bele a sajtot, a tojást és sonkát, és teljesen hűtsük ki
Ezután készítsük el a tésztát:
Mérjük ki és külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz anyagokat.
Öntsük egybe őket és gyúrjuk össze
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a tölteléket, a szóráshoz a magvakat valamint a kenéshez használt tojást.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle egy 40 * 20 cm-es lapot.
Vágjuk hosszában ketté és az így kapott részeket osszuk 4-4 kisebb lappá. (Összesen 8 db nagyobb lapot kell kapnunk.)
(Vagy elkészíthetjük így is: nyújtsunk az átgyúrt tésztából egy 8 mm-es lapot és 8,5 cm-es kerek formával szúrjunk összesen 14 db- ot belőle.)
A kisebbek esetén a leeső részeket addig gyúrjuk újból, és szaggassuk ki, míg az összes tészta elfogy.
Osszuk el a tészták közepébe a tölteléket, majd hajtsuk egymásra a két szélét és szorosan zárjuk össze. (Egy kisebb villával is összenyomhatjuk, de ennek a mintája sütés közben eltűnik.)
Ha mindegyikkel kész vagyunk, rakjuk őket a tepsire.
Egy éles késsel vágjuk át egy kis részen a felső tésztát, hogy a sütés közben keletkező gőz távozni tudjon belőle.
Kenjük le őket a félretett tojással és szórjuk meg a magokkal.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben (alsó – feslő program) 40 (a kisebbeknek), illetve 45 perc a (nagyobbaknak).
Súlyuk kihűlve 556 g lett.
Beltartalmi értékei darabonként, a magvak nélkül (8 db- ra számolva):
Energia : 143,6 kcal-rosttal
Fehérje: 8 g
Zsír: 6,4 g
Szénhidrát: 7,7 g
Beltartalmi értékei 100 grammban, a magvak nélkül:
Energia: 206,7 kcal-rosttal
Fehérje: 11,5 g
Zsír: 9,2 g
Szénhidrát: 11,7 g
Beltartalmi értékei 14 db-ra számolva magvak nélkül:
Energia: 82,1 kcal-rosttal
Fehérje: 4,6 g
Zsír: 3,7 g
Szénhidrát: 4,4 g
Beltartalmi értékei darabonként, TÖLTELÉK NÉLKÜL (8 db- ra számolva):
Energia: 111 Kcal. – rosttal együtt
Fehérje: 5,1 g.
Zsír: 4,8 g.
Szénhidrát: 6,5 g.
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojás, olaj, víz, liszt, só össze. 10 perc pihi. Krumpli, vaj, só össze. Tésztát 3 felé oszt. nyújt. Rá kenni krumpli, vaj, szalámi 4 oldalt behajt, serpenyőbe süt.aranybarnár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat (liszt, sütőpor, só, és a fűszerkeverék.) Adagoljuk hozzá az olajat, majd a kefirt, végül pedig a vizet. Gyúrjuk össze. Vágjunk kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~A cukkinit megmosom, végeit levágom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem (120gr lett). ~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt csak bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes