25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz
élesztő, tej, cukor... meg langyosítom...
az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát....
30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyítem... még 10 percig hagyom... ezután négyszögletesre nyújtom jó vékonyra... feltekerem...
1 liter vizbe tettem 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót... vizet felforralom...ebbe rakom a kifliket mind a két oldalukat megfőzöm. 10 másodpercig... kiveszem egy lapát segítségével és a tepsire teszem amibe tettem sütőpapírt ...a tetejüket bevágjuk... megszórjuk durva szemű sóval meg amilyen mag van...200 fokon 20 perc alatt szépre sütjük
Mosd meg az édesburgonyát, és forrásban lévő vízben főzd 25-30 perc alatt puhára. Öntsd le róla a vizet, hagyd a gőzt eltávozni, hámozd meg, kockázd fel, és egy nagy tálban törd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, jól nyújtható tésztát dagasztok a kenyérsütőgépben. Ha szükséges még kevés tejet adok hozzá, vagy ha túl lágy a tészta, akkor lisztet. Duplájára kelesztem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrtam, hagytam fél órát pihenni, majd egy picit átmozgattam. Utána hagytam, amíg teljesen meg nem kelt - mivel mostanában még nincs olyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű