25 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2 dl tej
5 dkg élesztő
3 evőkanál olaj
1 teáskanál só
2 kávéskanál cukor
1 dl langyos víz
élesztő, tej, cukor... meg langyosítom...
az összes hozzávalóból dagasztunk egy közepesen lágy rugalmas tésztát....
30 perc kelesztés jön... ezután 12 db..ra vágom... kigömbölyítem... még 10 percig hagyom... ezután négyszögletesre nyújtom jó vékonyra... feltekerem...
1 liter vizbe tettem 40 g szódabikarbónát és 1 kávéskanál sót... vizet felforralom...ebbe rakom a kifliket mind a két oldalukat megfőzöm. 10 másodpercig... kiveszem egy lapát segítségével és a tepsire teszem amibe tettem sütőpapírt ...a tetejüket bevágjuk... megszórjuk durva szemű sóval meg amilyen mag van...200 fokon 20 perc alatt szépre sütjük
A vajat közepesn keményre hűtjük és két sütőpapír között 1/2 cm vastagságú tégalalpot nyújtunk belőle. Lehűtjük. A tejet langyosra melegítjük. Hozzáadjuk a cukor felét és felfutt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd még forrón áttörjük. Az élesztőt a tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát, margarint, tojást, sót és cukrot összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes