Családireceptkönyv.hu

Paleo kenyér vagy 4 zsemle 350 g


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor (2 gramm szódabikarbónával helyettesíthető, de úgy adjunk hozzá egy kis tojásfehérjeport, hogy ne legyen nedves a belseje)
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
2-4 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) – nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem, illetve bármivel tovább fűszerezhető, hogy az arra érzékenyeknek se legyen tojás illatú
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor is, hogy még szárazabb legyen a belseje

Elkészítés:


Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. (erősebb sütő esetén lehet egy picit kevesebb is elég!)
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1:10 perc a sütési idő a kenyérnél! Erősebb sütő esetén lehet picit kevesebb is elég!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
(Horváth Dániel így sütötte a zsemléket légkeverés nélkül: „Légkeverés nélkül készítettem el a csökkentett szénhidráttartalmú, bambuszrostos zsemlét, négyes fokozaton, kb. 35 percet sült. A rácsot legfelülre tettem, így nagyon szépen megsült. A tésztába tettem még egy fél kávéskanál szódabikarbónát, a tojásaim pedig kb. 50 grammosak voltak. Így jónak kell lennie sima, hagyományos gázsütőben is.”)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Paleo kenyér vagy 4 zsemle 350 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült kenyér mártogatóssal
Sült kenyér mártogatóssal

A kenyeret egy mély tepsibe tesszük, levágjuk a kalapját, kiszedjük a belsejét és a kenyér köré rakjuk. A tejfölt és a krémsajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pampuska
Pampuska

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehér  kenyér, bögrés, dagasztás nélküli
Fehér kenyér, bögrés, dagasztás nélküli

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk