menu

Családireceptkönyv.hu

Paleo kenyér vagy 4 zsemle 350 g


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor (2 gramm szódabikarbónával helyettesíthető, de úgy adjunk hozzá egy kis tojásfehérjeport, hogy ne legyen nedves a belseje)
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
2-4 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) – nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem, illetve bármivel tovább fűszerezhető, hogy az arra érzékenyeknek se legyen tojás illatú
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz
adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor is, hogy még szárazabb legyen a belseje

Elkészítés:


Elkészítés:
A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.
Sütés:
Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. (erősebb sütő esetén lehet egy picit kevesebb is elég!)
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1:10 perc a sütési idő a kenyérnél! Erősebb sütő esetén lehet picit kevesebb is elég!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
(Horváth Dániel így sütötte a zsemléket légkeverés nélkül: „Légkeverés nélkül készítettem el a csökkentett szénhidráttartalmú, bambuszrostos zsemlét, négyes fokozaton, kb. 35 percet sült. A rácsot legfelülre tettem, így nagyon szépen megsült. A tésztába tettem még egy fél kávéskanál szódabikarbónát, a tojásaim pedig kb. 50 grammosak voltak. Így jónak kell lennie sima, hagyományos gázsütőben is.”)

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Paleo kenyér vagy 4 zsemle 350 g

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Lilahagymás diós kenyér
Lilahagymás diós kenyér

A hozzávalókat robotgéppel jól összedolgozni. A végén bele egy marék darabos dió,és egy kis fej lila hagyma. Kelesztő tálba megkel, átgyúrom, bele a pataki tálba, lekenem vizes kéz...

Elkészítési idő: 1:30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sajtos rúd
Sajtos rúd

http://gasztro.kabocaweb.hu/pogacsak-sos-rudak/a-tokeletes-sajtos-rud

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olasz zsemle (TT)
Olasz zsemle (TT)

Élesztőt kevés cukorral, a kimért lisztből elvett kevés liszttel felfuttatjuk majd bedagasztjuk a tésztát (vizet fokozatosan adjuk hozzá) míg el nem válik az edény falától. Kézzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jó reggelt magos zsemle, sörrel  (Max konyhája)
Jó reggelt magos zsemle, sörrel (Max konyhája)

A cukrot elkeverjük a sörben, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Jól összekeverjük, és félretesszük pihenni, 15-20 percre. A felhabzott élesztőhöz keverjük a liszteket, és a sót. El...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk