menu

Családireceptkönyv.hu

Cibatta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kovászhoz:
150 g BL 80 liszt
2 g élesztő
115 g víz
A hozzávalókat jól elkevertem, majd egy ruhával letakartam a tálat. 5-6 órát hagytam a konyhapulton, majd éjszakára ment a hűtőbe.
Tészta hozzávalói:
280 g BL 80 liszt
8 g élesztő
1 tk. só
235 g víz
az egész kovász

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit 8-10 percen keresztül dagasztottam. Igen lágy, ragacsos a tészta, de ilyennek kell lennie. Egy műanyag, laposabb, téglalap alakú dobozba tettem, majd letakarva kelesztettem kb. másfél órán át. Hűvösebb időben ez akár 3 óra is lehet, a lényeg, hogy duplájára emelkedjen.
Alaposan lisztezett felületre borítottam,óvatosan, hogy a levegő ne nagyon szoruljon ki belőle. Téglalap formára igazítottam, majd mint egy levélpapírt, három rét hajtottam, majd ezután félbe. Hagytam pihenni kb. fél órát, majd a hajtogatást megismételtem. A felesleges lisztet a hajtogatások előtt érdemes egy ecsettel lesöpörni.
A tésztát ketté osztottam, majd egyenként ismét három rét hajtottam, óvatosan a sütőpapírral bélelt tepsire fordítottam, úgy, hogy a hajtás széle alulra kerüljön. Ismét pihent 30 percig, majd 250 fokra előmelegített sütőbe tettem 10 percre, a sütő aljába vizet löttyintettem. 10 perc után visszavettem 220 fokra és további 15 percig, vagy a kívánt szín eléréséig sütöttem.
Remek bruscetta-nak, de ropogósra sütött baconnal vagy füstölt sonkával, mozzarellával, ruccolával megrakva mennyei szendvics is lehet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre dag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Házi kenyér
Házi kenyér

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos vízben elkevert élesztőt, a sót, a kovászt és folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, miközben dagasztjuk a tésztát. Körül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Zseniális zsömi
Zseniális zsömi

először a száraz összetevőket keverd egybe, majd a nedvesebbek is mehetnek bele. Alaposan, csomómentesen, két kis manccsal gyúrd össze… ha jól dolgoztál, akkor az eredményed valóba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk