Ezt azoknak ajánlom, aki szereti a maglisztes, igazi ropogós héjú zsemlét, kenyeret, mert azt is sütöttem már belőle.
100 gr. hajdinaliszt
50 gr. csicseriborsóliszt
50 gr. tápiókakeményítő
10 gr. utifűmaghéj
140 gr. joghurt /mértem grammra/
20 ml. tej
30 gr. kókuszzsir /kb. 1 ev./
1 tk instant élesztő / 1 kk. cukor az élesztő keléséhez, és a ropogós héjhoz/
1 tk. só
2 tojásfehérje
csipet szódabikarbóna
Robotgéppel dagasztottam kb. 5 percig. Szobahőmérsékleten kelesztettem 1 óráig. Majd vizes kézzel 4 db. zsömlét formáztam belőle. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokon kezdtem el sütni, majd 160 fokon sütöttem.
Sütöttem már sokféle maglisztes kenyeret, zsemlét, de eddig ez vált be a legjobban. 100 gr. tartalmaz kb. 65 gr. szénhidrátot, de mivel ez egy lassan felszívodó kenyér, ezért nagyon keveset tudok belőle megenni, mert nagyon eltelít.
Egy tipp a tojásfehérje elhasználásához! Sokszor van az, hogy megmarad a tojásfehérje, azt kis poharakba teszem, és megy a fagyasztóba, egy legközelebbi felhasználáshoz.
A folyadék lehet csak víz, lehet csak tej, lehet fele-fele arányban víz és tej. Lehet egy kis pohár joghurt felhígítva vízzel. Az aszkorbinsav vagy az ecet a sikérszálak fejlődésé...
Elkészítési idő:1 db. palacsinta tápértéke (mogyorókrém nélkül): Energia: 78,2 kcal Fehérje: 6 g Zsír: 5,5 g Szénhidrát: 0,9 g
Elkészítési idő:Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet. A közepébe szórjuk az élesztőt, a tálban körbeszórjuk a többi hozzávalót, legvégül a vizet. ( nem biztos hogy kell mind bele,ezèrt csak lassan...
Elkészítési idő: