menu

Családireceptkönyv.hu

maglisztes Joghurtos zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Ezt azoknak ajánlom, aki szereti a maglisztes, igazi ropogós héjú zsemlét, kenyeret, mert azt is sütöttem már belőle.
100 gr. hajdinaliszt
50 gr. csicseriborsóliszt
50 gr. tápiókakeményítő
10 gr. utifűmaghéj
140 gr. joghurt /mértem grammra/
20 ml. tej
30 gr. kókuszzsir /kb. 1 ev./
1 tk instant élesztő / 1 kk. cukor az élesztő keléséhez, és a ropogós héjhoz/
1 tk. só
2 tojásfehérje
csipet szódabikarbóna

Elkészítés:


Robotgéppel dagasztottam kb. 5 percig. Szobahőmérsékleten kelesztettem 1 óráig. Majd vizes kézzel 4 db. zsömlét formáztam belőle. Hideg sütőbe tettem, és 180 fokon kezdtem el sütni, majd 160 fokon sütöttem.
Sütöttem már sokféle maglisztes kenyeret, zsemlét, de eddig ez vált be a legjobban. 100 gr. tartalmaz kb. 65 gr. szénhidrátot, de mivel ez egy lassan felszívodó kenyér, ezért nagyon keveset tudok belőle megenni, mert nagyon eltelít.
Egy tipp a tojásfehérje elhasználásához! Sokszor van az, hogy megmarad a tojásfehérje, azt kis poharakba teszem, és megy a fagyasztóba, egy legközelebbi felhasználáshoz.

maglisztes Joghurtos zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Schreck zsemle
Schreck zsemle

Mérjük ki a hozzávalókat. A kétféle lisztet, az utifűmaghéjat, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverjük össze egy tálban. Én a sajtot aprítóban össze aprítottam, a reszelés helyet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KIFLIK
KIFLIK

Elkészítés: Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kifli
Kifli

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Éva
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér
Sütőzacskóban sült burgonyás kenyér

A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, a langyos vizzel elkevert élesztőt , a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidagasztjuk annyi vízzel, amennyit felvesz. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk