menu

Családireceptkönyv.hu

Nagy Károly kenyre 36 órás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Klári Vidáné
Nagy Károly laza szerkezetű kenyere
JÚNIUS 21. · KOVÁSZOS KENYÉR,...
36 órás kelesztésű, 6 magos, kovásszal készült kenyér. 2 vekni kenyérhez.
Hozzávalók:
400g BL55-ös liszt, 400g BL80-as liszt, 300g BL112-es liszt
27g só
200g kovász (100g fehér kovász, 100g rozs kovász)
700ml víz
70g mag keverék (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, világos lenmag, napraforgó mag,
tökmag)
3g olíva olaj a kelesztő edénybe
Elkészítés:
1. Összekeverjük a lisztet, sót, magokat jó alaposan.
2. Elkeverjük a kovászt és a vizet.
3. Ezt követően a konyhai robotgéppel 15 percig az eddigieket összekeverjük.
4. Az így jó alaposan összekevert kenyértésztát a kelesztő edénybe áthelyezzük és egy órát a lefedett edényben pihentetjük.
5. Majd 30 percenként háromszor átlapoljuk.
6. Ezt követően kevés liszttel meghintett fa vagy nád kenyérformába tesszük az előzetesen lisztben megforgatott tésztát.
7. 6C fokos hűtőszekrényben 31 órát kelesztjük.
8. A hűtőből kivéve 1 órát letakarva szobahőmérsékleten még pihentetjük.
8. A sütőbe jénai edénybe töltött vizet helyezünk és a sütőt 250 fokra hevítjük.
9. A sütőformában megkelesztett tésztát az előre hevített sütőbe tesszük, majd a hőfokot 230 fokra vissza állítjuk, 45 percig sütjük.
A magok helyett lehet 70g aszalt olajos paradicsom feldarabolva a keverés végén egyenletesen elosztva hozzáadva a tésztához.
Jó étvágyat az elkészült kenyérhez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kakaós csiga hidegen kelt tésztából
Kakaós csiga hidegen kelt tésztából

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bab
Édesburgonya zsömle
Édesburgonya zsömle

Mosd meg az édesburgonyát, és forrásban lévő vízben főzd 25-30 perc alatt puhára. Öntsd le róla a vizet, hagyd a gőzt eltávozni, hámozd meg, kockázd fel, és egy nagy tálban törd ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek
Friss, puha kenyér nem csak cukorbetegeknek

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott kenyérsütőformába (az enyém kb. 30x10 cm-es) helyezzük, és legalább 1 órát meleg, huzatmentes helyen kelesztjük. Előmelegítjük a sütőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes-rozsos zsemle
Zabpelyhes-rozsos zsemle

Az öregtésztát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a 10 dkg kenyérlisztet, 10 dkg TK búzalisztet 1 tk barnacukrot, 2 dkg élesztőt és 280 ml langyos vizet. Jó alaposan kidagasztjuk és 45...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk