menu

Családireceptkönyv.hu

Szentkirályi Anita kakaós csigája


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 ek méz
5 ek cukor
1 tojás
7 dkg olvasztott margarin +5 dkg a tésztára + 2 dkg a tetejére
csipet só
kakaó

Elkészítés:


Hozzávalókból kelt tésztát készítünk . Mikor megkelt kinyújtjuk kb 0.5-1 cm-esre és a maradék olvasztott vajjal megkenjük , megszórjuk kakaóval , majd feltekerjük . Felszeleteljük . Szilikonos papírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük még az olvasztott margarinnal és pihentetjük így 20 percig . Meleg sütőben 180 fokon sütjük kb 20 percig . Fél időnél vaníliás cukros tejjel lekenjük . Nem szabad túl sütni mert akkor kemény lesz .

Szentkirályi Anita kakaós csigája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Igazi kelt tészta, mindenhez
Igazi kelt tészta, mindenhez

A felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lilla
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM
"nem lehet abbahagyni" pogácsa - VM

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pihentetjük 15-30 percet. 2. A tésztát kb 2cm vastagságúra nyújtjuk majd a két szemközti oldalát egymásra hajtjuk. Letakarjuk egy konyharuháva...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos kalács
Spenótos kalács

A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Az élesztős tejet elkeverjük a joghurtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk