6 db tojás
3 t étcsoki
12 dkg vaj
2 ek keserű kakaó
Nagyon kevés cukor (ha szükséges)
3 ek tejszín
Csipet só
Fehérjéből habot vérünket. Másik tálban ki keverünk 2 tábla olvasztott csokit a vajjal, tojassárgájával, kakaóval, csip sóval, esetleg ha szükséges cukorral. Egyesítjük a két tálat. Kivajazott formába öntjük és 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A 3. tábla csokit felolvasztjuk 1 ek vajjal, 3ek tejszínnel elkeverve. Hullámossan rákenjük a tortára és mehet a hűtőben.
Az őszibarackbefőttet alaposan lecsöpögtetjük, 1 őszibarackot félreteszünk a díszítéshez, a többit karcsú gerezdekre vágjuk. Egy 26cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes8 dl tejbe beleöntünk 1 narancs kicsavart levét, ebben megfőzünk 2 csomag vanília pudingot 5 evőkanál cukorral. Ha kész, még melegen hozzáadjuk a narancs lereszelt héját, 15 dkg pö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. 2 cipót formálunk belőle, kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük, majd két egyenlő kör alakú lapot vágun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű