6 db tojás
3 t étcsoki
12 dkg vaj
2 ek keserű kakaó
Nagyon kevés cukor (ha szükséges)
3 ek tejszín
Csipet só
Fehérjéből habot vérünket. Másik tálban ki keverünk 2 tábla olvasztott csokit a vajjal, tojassárgájával, kakaóval, csip sóval, esetleg ha szükséges cukorral. Egyesítjük a két tálat. Kivajazott formába öntjük és 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A 3. tábla csokit felolvasztjuk 1 ek vajjal, 3ek tejszínnel elkeverve. Hullámossan rákenjük a tortára és mehet a hűtőben.
A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához sütőpapírral kibéleljük egy 26 cm-es kapcsos tortaforma (vagy állítható tortakeret) alját. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összeszitáljuk. A tojásfehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól kikeverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta: Az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű