• 4 csirkecomb
• 1 vöröshagyma
• 3-4 g. fokhagyma
• kis gyömbér
• 3 dl tejföl
• 1 krémsajt
• 1 paradicsom v. kevés paradicsomlé
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 3 dl száraz Tokaji Furmint bor
• 3 teáskanál méz
• 3 evőkanál mustár
• kakukkfű, rozmaring
• kanálnyi olíva olaj
• 1 evőkanál rizsliszt
• Cheddar sajt
• só
A csirkét sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal olívaolajjal fűszerezem, egy éjszakát pihenni hagyom. Olívaolajon, a csirke mindkét oldalát megpirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért ráteszem. Továbbpirítom. Mustárt és a mézet elkeverem a borral, és ezzel a lével párolom majdnem készre, belevágom a paradicsomot héj nélkül, végül a petrezselymet is ráteszem. A csirkét áthelyezem egy tűzálló tálba, ráöntöm a szaftot. A tejfölt elkeverem a krémsajttal és 1 evőkanál rizsliszttel. Ezt rákanalazom a csirkére, és megszórom reszelt sajttal. A sütőben készre sütöm.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítése: A combokról a bőrt lehúzom és eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. A húsdarabokat gyengén megsózom. A paprikát, paradicsomot megmosom, apróra vágom, a megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A csirkemell filét vékony szeletekre vágtam, majd fűszereztem. 2. Ezután olívaolajjal kikent serpenyőben hirtelen kifehérítettem, majd amikor már a leve kisült, mérsékeltebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz