1 kg csirkecombfilé ( én magam filéztem így olcsóbb)
Páchoz:
2 dl olaj
1 cs szárnyas fűszerkeverék
1 tk pirospaprika
3-4 gerezd fokhagyma
bors, só
1 kis vöröshagyma
Köret:
1 kg burgonya
1 kis fel lila és fehér káposzta
1 kígyóuborka
1 nagy doboz tejföl
1 csomag fokhagymapor vagy tzatziki
A csirkecombfilét vékony csíkokra vágom. A páchoz a hozzávalókat összekeverem egy tálban, majd beleforgatom a húst. Fóliával lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a húst addig sütöm, míg az összes páclé el nem sül, és a hús puha nem lesz. Ha szükséges öntök alá egy kis vizet.
A krumplit hasábokra vágom, forró olajban kisütöm.
A tejfölt összekeverem a fokhagymaporral, vagy a tzatzikivel, a káposztát vékony csíkokra, az uborkát vékony szeletekre vágom, belekeverem az öntetbe, tálalásig hűtőbe teszem.
Tálaláskor egy tányérra halmozok a húsból,
A csirkemellet 12 szeletre felvágjuk megkenjük a fokhagyma krémmel, majd a fűszereket rászórjuk. Kicsit hagyjuk pihenni, hogy a fűszerek átjárják a húst. A bacont és a sajtot rátes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst kockára vágjuk és 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kis vízzel. Közben a mustárt belekeverjük a te...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon (vajon) hirtelen minden darabot rózsaszínűre sütünk. Melléteszünk egy négyfelé vágott sárgarépát, egy feldarabolt petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű