1kg pulyka apróhús (comb vagy mell)
1 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
1dl olaj
3+2 evőkanál liszt
1 csokor nem túl apróra vágott kapor
1 pohár kefir
só
csipet bors
ízlés szerint ételízesítő
A felkockázott húst kevés forró olajon jól megkapatjuk, hogy fehér kérge legyen. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, együtt jól átpirítjuk. Meghintjük 3 ek liszttel, így is pirítjuk egy keveset, majd annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje a húst. Gyakran kevergetve felforraljuk, ízlés szerint befűszerezzük és a kaporral együtt puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés vízzel pótoljuk. Közben a kefirt csomómentesre keverjük a 2ek liszttel és egy kevés vízzel és ha puha a hús, behabarjuk vele. Összeforraljuk. A szaftnak jó sűrűnek kell lennie. Köretnek leginkább tészta illik hozzá, de finom rizzsel is.
Toldi iskola konyháján készítették még a 80-as, 90-es években, mikor onnan hoztuk az ebédet. Muszáj volt "háziasítani", mert nagyon finom!
A zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűzről, nehogy megégjen a paprik...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát kis kockákra vágom, a zúzát megpucolom és egyenletesen összevágom. Az olajban a hagymát megpirítom, rádobom a zúzát, fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. Ráteszem a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk, lecsepegtetjük a vizet. A mellfiléket kinyitjuk, klopfolóval egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágom, a paprikát karikára. 2. Kevés olajat teszek egy lábosba és csirkemáj kivételével mindent egyszerre teszek bele, majd megszórom a paprikával, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz