Csirke:
600 g csirkemell filé
100-200 g zöldség (választható: például borsó, kukorica, brokkoli,
gomba…)
1 evőkanál kókuszolaj
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
fél mk. tarkabors (őrölt)
ízlés szerint só
Mártás:
200 g zsírszegény krémsajt vagy krémtúró
300 g natúr joghurt
2 nagy tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
só ízlés szerint
A kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük.
A mártás összetevőit közben összekeverjük, fűszerezzük, végül egybeöntjük a csirkemellel.
Egy őzgerinc vagy más tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk pici zabliszttel. Utána szépen belekanalazzuk a ragu egy részét. Utána reszelt sajt, zöldségek, majd ismét ragu. Így folytatjuk még 2-3 rétegig a forma tetejére nem érünk. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.
180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
1- Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. 2- Összekeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. 2. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, fi...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zúzát alaposan megmossuk, és 2-3 darabra vágjuk. Olajon megpároljuk a hagymát, paprikát, paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával - érdemes ilyenkor a fazekat levenni a tűz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1. lépés A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük, és a csirkecombokat megmártjuk benne. 2. lépés Kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük a lisz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű