4 csirkecomb
1/2 kg paradicsom
1 fej hagyma
5-6 bazsalikomlevél
2 gerezd fokhagyma
250g olívabogyó
bors,3-4 ek olaj, 1 ek Worcester szósz, 1 csokor petrezselyem
Csirkecombokat fél órára besózzuk, utána mindkét oldalát kicsit átsütjük.
A sütőolajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikomot és a fokhagymát, a Worcester-szószt, sózzuk, borsozzuk.
10 percig fedő nélkül forraljuk, belekeverjük az olívabogyót, a finomra vágott petrezselyem felét és a csirkecombokra öntjük. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, amíg a hús kicsit megpirul. Tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel.
Én petrezselyem helyett oregánót használok.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemell egyik felét felszúrom és belefűzöm a kolbászt, a másik felét felszeletelem és a szeleteket megkenem kenőmájassal és feltekerem, majd sütőben megsütöm
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellből kevés lével paprikás csirkét készítünk. Eközben a másik lábasban karikára vágott sárgarépát, zöldborsót, karalábét, fehérrépát, vagy más tetszés szerinti zöldségeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű