Családireceptkönyv.hu

csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre

- 4 egész csirkecomb

- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv

- 1-2 dl paradicsomlé (opcionális)

- 3 szál angolzeller

- 3 közepes méretű sárgarépa

- 1 nagy fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 babérlevél

- 1 ág friss rozmaring

- só

- frissen őrölt fekete bors

- kb. 1-1,5 dl. száraz vörösbor

- 15-20 dkg barna csiperke gomba

- 1-2 marék fekete olajbogyó

- 1 ek. olaj

Elkészítés:


Elkészítése

A csirkecombokat alaposan sózzuk-borsozzuk meg. Egy mély edénybe kevés olajon pirítsuk körbe a combokat. Ha ezzel megvagyunk egy tálra tegyük át. A nem túl finomra vágott hagymát dobjuk rá, és pár percig pirítsuk. Ezután adjuk hozzá a karikákra vágott répát, a rozmaringot, és a kisebb darabokra vágott angolzellert, valamint a babérleveleket. Pár percig közepes lángon pirítsuk őket. Ekkor emeljük fel a lángot és öntsük hozzá a vörösbort. Hagyjuk, hogy elpárologjon a bor alkohol tartalma, ez 1-2 perc, majd tegyük bele az edénybe a csirkecombokat. Adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymákat, és adjuk hozzá a paradicsomot, és a paradicsomlét. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk a ragut, és fedő alatt nagyon lassú láng alatt kb. 2 órán át főzzük. Félidőben adjuk hozzá a negyedekbe vágott gombákat, a tönkjükkel együtt, és az olajbogyókat is. A közel 2 órás főzés után fedő nélkül kb. 30 percig főzzük, vagy addig amíg a szaft besűrűsödik. Olyannak kell lenni, hogy "tunkolni" lehessen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
KFC csirkemellcsíkok
KFC csirkemellcsíkok

A pác hozzávalói Először a fűszereket az olívaolajjal alaposan összekeverjük. Felcsíkozzuk a csirkemellet, majd ráöntjük. Alaposan összedolgozzuk, és érni hagyjuk, míg elő...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkemell szarvacska sütőben sütve
Csirkemell szarvacska sütőben sütve

A Budai szarvacskát forrásban lévő sós vízben �alig puhára megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és a felforrósított olajban hirtelen átsütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kijevi csirkegolyók
Kijevi csirkegolyók

A darált húst sóval, borssal tojással összegyúrjuk. A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgával a zúzott fokhagymával az apróra vágott petrezselyem és a sóval összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi csirkés felvágott
Házi csirkés felvágott

A húst késes robotgéppel (nem húsdarálóval!) pépesítsük meg a fokhagymával, keverés közben adjuk hozzá a tejszínt, és a tojásfehérjét. Végül (a gép közben folyamatosan dolgozik) a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk