menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas alma fagylalt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

- 40 dkg tisztán mért alma
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 3 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 3 ek tej
- 1 tk fahéj
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés:

A megpucolt almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és meglocsoljuk a citromlével. A cukorral együtt addig pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a pudingport elkavarjuk a tejjel és az almához csurgatjuk, majd állandó kavargatás mellett besűrűsítjük.
Levesszük a tűzről, ízesítjük fahéjjal, kihűtjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Elkeverjük a joghurttal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert hideg tejszínt is.

A fagyi alapot beleöntjük a fagyigép tartályába, és addig kevertetjük, amíg kívánt állagú fagyit kapunk.

Ha nincs fagyigépünk, akkor a masszát egy fagyasztható dobozkába töltjük és mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként keverjük át villával vagy botmixerrel. Ezt 5-6-szor ismételjük meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos eperfagyi
Joghurtos eperfagyi

A megtisztított epret pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. Tegyük be a fagyasztóba, id...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Torták házilag, receptek, trükkök,
Torták házilag, receptek, trükkök,

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Whiskyvel flambírozott vargánya
Whiskyvel flambírozott vargánya

A vargányát egy nedves ruhával tisztítsd meg! Vágd fel rusztikus- egyenletlen szeletekre, majd egy serpenyőbe önts egy kis olívát és dobj bele egy darabka vajat! Hevítsd fel és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárga hollandi mártással
Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék
Spárga hollandi mártással

Első lépésben tisztítsd meg, és mosd meg a spárgát. Ehhez törd le a szárát ott, ahol természetesen elpattan, és zöldséghámozóval hámozd meg a feje attól kezdődően, ahogy egy répát...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk