Hozzávalók:
- 40 dkg tisztán mért alma
- 2 ek frissen facsart citromlé
- 3 dkg cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
- 1 ek vaníliás pudingpor
- 3 ek tej
- 1 tk fahéj
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
A megpucolt almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, és meglocsoljuk a citromlével. A cukorral együtt addig pároljuk, amíg megpuhul. Ekkor a pudingport elkavarjuk a tejjel és az almához csurgatjuk, majd állandó kavargatás mellett besűrűsítjük.
Levesszük a tűzről, ízesítjük fahéjjal, kihűtjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Elkeverjük a joghurttal, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert hideg tejszínt is.
A fagyi alapot beleöntjük a fagyigép tartályába, és addig kevertetjük, amíg kívánt állagú fagyit kapunk.
Ha nincs fagyigépünk, akkor a masszát egy fagyasztható dobozkába töltjük és mélyhűtőbe tesszük. Közben félóránként keverjük át villával vagy botmixerrel. Ezt 5-6-szor ismételjük meg.
A kenyereket félbe vágom, és margarinnal vékonyan megkennem. A gyulai kolbászt karikákra vágom és a kenyérre teszem. A tojást összekeverem sajttal és ráteszem a kenyérre. A sü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA langyos tej felébe belemorzsoljuk a friss élesztőt, csipet cukrot és lisztet szórunk bele és hagyjuk felfutni. Közben a lisztet elkeverjük a sóval, kefirrel, a maradék tejjel,...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűA tejet oda teszem forrni,mikor forr,beleteszem a van cukrot,és utána felverem a tojás fehérjét ,és kanállal beleszaggatom,a habot,mind két oldalát meg főzöm,picit aztán ki szedem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a kefírt, a tojásokat és a sót egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Egy gödröcskét csinálunk neki, majd ráöntjük a langyos tejet és jól bedagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű