szeletelt ponty / fej, farokrész, halszeletek, ikra, haltej /
5 db nagy hagyma
5 dkg zsír
pirospaprika,
1 halászlésűrítmény
só
ecet
bors
1 db kis sűrített paradicsom
6 db száraz csöves-/ cseresznyepaprika
A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk /kb. 3 mm/, és a zsíron megdinszteljük picit.
Tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a száraz paprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt , és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha , akkor a halszeleteket az ikrát, a haltejet is beletesszük, és készre főzzük kb. 10 perc.
A spagettit sós vízben kifőzzük és kb. 1 decit félre rakunk a főzővizéből. Közben elkészítjük a mártást: olívaolajon egy serpenyőben 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját lereszeljük, illetve a levét ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat teljesen kiolvasztjuk, ha mélyhűtött volt. Citromléből, főszerekből és olívaolajból marinádot készítünk, és beletesszük a halszeleteket körülbelül 15-20 percre. Egy forró s...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz