szeletelt ponty / fej, farokrész, halszeletek, ikra, haltej /
5 db nagy hagyma
5 dkg zsír
pirospaprika,
1 halászlésűrítmény
só
ecet
bors
1 db kis sűrített paradicsom
6 db száraz csöves-/ cseresznyepaprika
A halszeleteket, a fejet, a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal és pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.
A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk /kb. 3 mm/, és a zsíron megdinszteljük picit.
Tűzről lehúzzuk, és beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a száraz paprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt , és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha , akkor a halszeleteket az ikrát, a haltejet is beletesszük, és készre főzzük kb. 10 perc.
A PISZTRÁNGOT BEFŰSZEREZZÜK ÉS BESÓZZUK ÉS KÉT ÓRÁN KERESZTÜL ÁLLNI HAGYJUK.. A HAGYMÁT A PAPRIKÁT A PARADICSOMOT MEGPUCOLJUK ÉS FELSZELETELJÜK... AZ OLAJAT BELEÖNTJÜK A TEPSIBE...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalfüstölés grillben, vagy lábasban. Kell hozzá egy szép darab hal, mely elég zsíros, vagyis a legjobb az angolna, a busa, a harcsa, de finom a csuka, a ponty vagy a kisebb-nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vágjuk a lazac filét apróra, verjük a tojást, amíg habos, vágjuk fel a hagymát és a fokhagymát. 2. Keverjünk össze mindent egy tálban, ízesítsük a fűszerekkel és a mustárral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halrudacskákat sütőben vagy serpenyőben süssük meg. Ha elkészültek, egy háztartási papírkendővel itassuk le róluk a felesleges zsiradékot. A tejfölös mártáshoz keverjük öss...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű