menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis montenegró szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 db tojás
4 evőkanál gyümölcscukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 evőkanál étolaj
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A cukorsziruphoz:
10 evőkanál víz
4 csapott evőkanál gyümölcscukor
2 evőkanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
2 csomag puding
2 púpozott evőkanál liszt
5 csapott evőkanál gyümölcscukor
2 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
csipetnyi só
1,2 l tej
A csokoládébevonathoz:
15 dkg diétás étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítés:


A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral bélelt 32×25 cm-s tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb. 5 percig forraljuk.

Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni.

A krémhez a tejből, a pudingporból, a tojássárgájából, a lisztből és a gyümölcscukorból sűrű pudingot főzünk, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzá keverjük a forró krémhez, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon.

A krémet rákenjük a piskótára, majd a gőz fölött felolvassuk az étcsokoládét az étolajjal és a krém tetejére egyenletesen szétoszlatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

Hamis montenegró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dani
Zárdakifli
Zárdakifli

A lisztet a sütőporral elkeverünk, azután a tojásokat, cukrot,és a sót adva hozzá, langyos tejjel rétestészta keménységüre gyurjúk. A vajat a lisztel jól eldolgozzuk s a fenti té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

A tészta alapanyagokból kissé ragadós tésztát dagasztunk. Nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha szép, simára összeáll. Én a mixerem spirál alakú dagasztófejével csináltam, körülbelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Rigoletto.
Rigoletto.

A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban.A porcukrot alaposan habosítsuk fel a vajjal, majd további habosítás közben csurgassuk hozzá a tojást. Ha egyenletesen el...

Elkészítési idő: 70-90
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélküli Nutellás sajttorta.
Sütés nélküli Nutellás sajttorta.

A tészta minden összetevőjét összekeverjük egy tálban és addig mixeljük, amíg össze nem áll egy kicsit a massza. Egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk a tésztát. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk