menu

Családireceptkönyv.hu

Hamis montenegró szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 db tojás
4 evőkanál gyümölcscukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
4 evőkanál étolaj
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A cukorsziruphoz:
10 evőkanál víz
4 csapott evőkanál gyümölcscukor
2 evőkanál citromlé
1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
2 csomag puding
2 púpozott evőkanál liszt
5 csapott evőkanál gyümölcscukor
2 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
csipetnyi só
1,2 l tej
A csokoládébevonathoz:
15 dkg diétás étcsokoládé
3 evőkanál olaj

Elkészítés:


A piskótához habosra keverjük a tojásokat a gyümölcscukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót. A masszát beleöntjük a sütőpapírral bélelt 32×25 cm-s tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot. A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb. 5 percig forraljuk.

Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni.

A krémhez a tejből, a pudingporból, a tojássárgájából, a lisztből és a gyümölcscukorból sűrű pudingot főzünk, közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzá keverjük a forró krémhez, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon.

A krémet rákenjük a piskótára, majd a gőz fölött felolvassuk az étcsokoládét az étolajjal és a krém tetejére egyenletesen szétoszlatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.

Hamis montenegró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Mézes stamag kalacsfeny  streicheglanz
Mézes stamag kalacsfeny streicheglanz

stamag kalacsfeny //streicheglanz Magas fényű termékek (kalács, briós) felületi kezeléséhez ajánljuk. Alkalmazásával kiváltható a nyers tojás, megnő a gyártási biztonság, költ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édenkert
Édenkert

6 tojásból piskótát sütünk. A pudingot a tejben felfőzzük. A rámát a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A piskótát megkenjük barack lekvárral, a babapisk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízes krémes
Grízes krémes

A 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk - mazsolás (sütőben sütve)
Túrófánk - mazsolás (sütőben sütve)

1. A tojásokat az édesítővel és a csipet sóval habosra keverjük, ehhez kb. 5 perc szükséges robotgép segítségével. 2. A túrót és a tejfölt villa segítségével áttörjük, majd óvatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk