menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi francia saláta őzgerincben,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé

bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
1 őzgerincforma

Elkészítés:




A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen.

A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon.

A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
Forrás: lilla-konyhaja.blogspot.hu

Karácsonyi francia saláta őzgerincben,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi pita – gyroshoz
Házi pita – gyroshoz

A hozzávalókból puha tésztát dagasztunk. (Az élesztőt keverjük el a langyos tejben, úgy adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz.) Lefedjük, és duplájára kelesztjük. 8 egyenlő részre osztj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Medvehagymás-sajtos muffin
Medvehagymás-sajtos muffin

A medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
Zöldséges-tojásos fasírttekercs

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát és a pritamin paprikát apró kockára vágjuk, majd a répát a zöldborsóval sós vízben éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Héjában sült töltött burgonya
Héjában sült töltött burgonya

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A burgonyákat átszúrjuk egy kis fémnyárssal. (A fémnyársa hőt egyenesen a burgonya belsejébe vezeti, ezért az gyorsabban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk