Lapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
Krémhez:
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük.
felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük. A Rama margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet,rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral,rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
A mogyorót 150 fokos, légkeveréses sütőben, 3x megrázva, 15 percig pörköltem, héját leszedtem majd diódarálón ledaráltam. 2. Az almát meghámoztam, felkockáztam és az édesítővel, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből habot verünk. A sárgákat a cukorral kikeverjük, folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet is. Ezután mehet bele a dió / mogyoró, liszt és a kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukormáz: Ha egyedüli bevonatnak készül, akkor tojásfehérjéből csináljuk. Két tojásfehérjét és 20 dkg cukrot félórahosszat keverünk. Felvágjuk a tortát, a közepét egy réteg pikáns...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), légkeverésen 170-re. 1. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a puha vajat, a joghurtot, a citromle...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz