Lapokhoz:
50 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
10 dkg porcikor
1/2 citrom reszelt héja és leve
szükség szerint tejföl
csipet só
Krémhez:
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
5 ek liszt
1 db citrom leve és reszelt héja
Továbbá:
baracklekvár a lap kenéséhez
A sütéshez:
nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük.
A krémhez a lisztet a cukorral,tejjel csomómentesre keverjük.
felfőzzük sűrű péppé,majd kihűtjük. A Rama margarint kihabosítjuk,majd a kihűlt péppel jól kikeverjük. A citrom levével és héjával ízesítjük,azzal is jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele citromos krémet,rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral,rátesszük a 3. lapot, majd rákenjük a citromos krém másik felét. Befedjük a 4. lappal és hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük. Szeletelés előtt porcukorral meghintjük a sütemény tetejét.
A tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet. Maj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA mandulát a mézzel és a forróvízzel alaposan összekeverem, majd 5-10 perc állás után leszűröm, és a leírásnak megfelelően elkészítem a pudingot (tej helyett a mandulás lét használ...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és az egészet tésztává gyúrjuk. Hullámos szélű (kb 26 cm) tepsibe nyomkodjuk a tésztát, 30 percre hűtőbe tesszük. A sütőt...
Elkészítési idő: 1-2 óra Nehézség: NehézA vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a hűtőbe kb fél órát. Ezalatt hámozd meg az almákat, majd r...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű