Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél

Elkészítés:



A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Savanyú csípőspaprika
Savanyú csípőspaprika

Még Erdélyből hoztuk a receptet, a fiúk majd minden levesbe tesznek belőle, így az kellemesen csípős lesz. Évente 1 kilónyi csípős paprikából készül (vagy 2-3 évente 2-3 kg papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes töltött paprika
Ecetes töltött paprika

A káposztával kezdem.. legyalulom /én késsel szeltem/, lesózom.. 5 kg káposztához kb 2 evőkanál só.. hagyom állni. Nekiállok a paprikát megmosni, levágni a magos részét. Ami a magn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. 2. A hozzávalókból felöntőlevet készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A káposztát vékonyra gyalulom, a hagymát hajszálvékonyra vágom, az uborkát is legyalulom, a zöldparadicsomot sávokban legyalulom. Így összevágva minden zöldség sok levet fog eresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk