menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma

A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél

Elkészítés:



A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Paradicsom eltevés télire, hagymával, olajjal, tartó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Hidegen konzervált padlizsán
Hidegen konzervált padlizsán

A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú káposzta készítése házilag - hordós káposzta
Savanyú káposzta készítése házilag - hordós káposzta

A káposzták külső piszkos, sérült leveleit távolítsuk el, majd a torzsa koszos, sérült részét is vágjuk le. Van, aki a torzsát teljesen kivágja, mi nem tettük, mert elég zsenge vol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Savanyúság lé (5l-hez)
Savanyúság lé (5l-hez)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk