Családireceptkönyv.hu

Így készül a tökéletes csokimáz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tökéletes csokimáz hozzávalói
1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin

Elkészítés:


Így készítsd el a tökéletes csokimázat

Karácsonyi csoki házilag

A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kardinális szelet
Kardinális szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar zserbó
zserbó

Összedolgozás után három részre osztom , gáztepsi nagyra sodrom. Töltelék: 30 dkg dió vagy mák és 20 dkg kr. cukor. A lapok kenéséhez baracklekvár /jó kis házi én főzöm / . Csoki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csoki krém
Csoki krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk