A tökéletes csokimáz hozzávalói
1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
Így készítsd el a tökéletes csokimázat
Karácsonyi csoki házilag
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
1 rúdhoz, 3 db zsemle beáztatva, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 csokor zöldség zöldje, 3 egész tojás, só-bors-ételizesitő. az egészet összekeverem, a masszát nejlonzacskóba tekerem,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sárga lapok elkészítése: Elektromos habverő segítségével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a vizet és a sütőporral összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA befőtteket, ha házi eltett, vagy nincs benne tartósítószer, levükkel együtt beleöntjük egy nagyobb fazékba, hozzáadjuk az erdei gyümölcsöket, és a meghámozott, kockákra vágott al...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű