A tökéletes csokimáz hozzávalói
1,5 dl víz
20 dkg + 2 ek. cukor
1,5 dl tejszín
4 ek. holland kakaópor
fél cs. zselatin
Így készítsd el a tökéletes csokimázat
Karácsonyi csoki házilag
A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni kezd. Vedd le a tűzről. Közben egy másik edényben a félretett vízben keverd el a maradék cukort, a zselatint pedig csak szórd bele. Hagyd 5 percig pihenni. A tűzről levett csoki tortamázban csomómentesen keverd el a zselatinos vizet. Majd gyors mozdulatokkal keverd még legalább 1 percig. A cca. 70 fokosra lehűlt csokimázat egyenletesen oszd el a karácsonyi sütemények, torták tetején, oldalán.
A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévő tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forralom. Az epret megtisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinszteljük. A húst egy edénybe tesszük, hozzászórjuk a rizst, beleütünk két tojást és eldolgozzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, majd hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA tejet a cukorral és a vaníliás cukorral elkezdjük melegíteni. A tojássárgáját a keményítővel egy kistálban kézi habverővel simára keverjük. Adunk hozzá 2-3 ek-nyit a már meleg...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű