Kolbászkrém
Hozzávalók:
40 dkg lángolt vagy parasztkolbász (Én most vegyesen használtam)
4 főtt tojás
25 dkg mascarpone
20 dkg majonéz
2-3 fej lilahagyma
1 evőkanál mustár
Só
Bors
A kolbászt, a lilahagymát aprítógépben összevágjuk, a főtt tojást felaprítjuk, majd az összes hozzávalóval alaposan összekeverjük. Meleg szendvicskrémnek is tökéletes, vagy friss péksüteménnyel.
A tejszínes narancsleveshez a narancslevet alacsony lángon melegíteni kezdjük, beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, fűszerezzük gyömbérrel, fahéjjal, kardamommal, forrásig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot összekeverjük a tejjel vagy tejszínnel, megvárjuk, míg megdermed, beleöntjük az 1 l gyümölcslét + a darabolt gyümölcsöt. (Piros gyümölcsökhöz puncspudingot, barackho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felteszem forrni, hozzáadom a zsírt majd a lisztet, 1 percig főzöm. A tűzről levéve egyenként hozzákeverem a tojásokat. Zsírozott, lisztezett ( vagy sütőpapíros) tepsibe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Cukorból és a vízből szirupot főzünk, hagyjuk hűlni, közben kevergetjük. 2. Ha már szépen kihűlt, és kifehéredett, beletesszük szépen sorban a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű