Kolbászkrém
Hozzávalók:
40 dkg lángolt vagy parasztkolbász (Én most vegyesen használtam)
4 főtt tojás
25 dkg mascarpone
20 dkg majonéz
2-3 fej lilahagyma
1 evőkanál mustár
Só
Bors
A kolbászt, a lilahagymát aprítógépben összevágjuk, a főtt tojást felaprítjuk, majd az összes hozzávalóval alaposan összekeverjük. Meleg szendvicskrémnek is tökéletes, vagy friss péksüteménnyel.
A vajat habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és éppen csak simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felfőzzük és a tűzről levéve lassan hozzákeverjük a tejszínt. 2. Beletesszük a mézet és a cukrot. 3. Hagyjuk kihűlni, de többször megkeverjük. 4. A sárgadinn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg kefires uborkaleves elkészítéséhez az uborkából és a kaporból félreteszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többi feldarabolt uborkát, a kefirt, a vizet, a felaprított kapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű