Családireceptkönyv.hu

panna


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Burgonyafánk: 25 dkg főtt, áttört burgonyával, 25 dkg liszttel, 1
egész tojással, 2 dkg élesztővel, kevés sóval jól kidolgozott tésztát
készítünk, majd hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Kinyújtjuk és
közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 1-2 órát így kelesztjük.
Bő olajban kisütjük. Édesen, sósan is finom. Melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsemle:
Zsemle:

Gyúrjuk össze az összetevőket, míg nem lesz egy homogén massza belőlük. A lisztet lassan adagoljuk, hogy ne csomósodjon. Mikor elég masszív a tészta 5-10 percig gyúrjuk, majd hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: eva szucs
Kavart tésztából csokis túrós finomság? Naná!
Kavart tésztából csokis túrós finomság? Naná!

A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 12 dkg porcukor 3 tasak vaníliás cukor 1 evőkanál tejföl mazsola (ízlés szerint)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor húsgombócok
Bajor húsgombócok

Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Finomra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk