Burgonyafánk: 25 dkg főtt, áttört burgonyával, 25 dkg liszttel, 1
egész tojással, 2 dkg élesztővel, kevés sóval jól kidolgozott tésztát
készítünk, majd hozzáadunk 1 evőkanál olajat. Kinyújtjuk és
közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 1-2 órát így kelesztjük.
Bő olajban kisütjük. Édesen, sósan is finom. Melegen tálaljuk.
Nagy bánatom, hogy vége az eperszezonnak. Sajnos nálunk is már csak elvétve akad egy-két szem... tegnap kimentem a kertbe, és leszedtem az utolsó marék epret, pont elég volt egy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A puncs pudi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárától megtisztított, megmosott ribiszkét átpasszírozom. A frissen kinyomott és megszűrt levet turmixgépbe öntöm. Beleteszem a tojássárgáját, a kristálycukrot, a tejet, a tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű