Családireceptkönyv.hu

Cékla üvegekbe


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: cékla + alaplé

alaplé:
10 bögre víz
1,5 bögre 10%-os ecet
2 bögre cukor
10 dkg jód mentes só
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.

Üvegenként (7,2 dl):
4 tk egész kömény
1 db babérlevél

Elkészítés:


A céklát megmossuk, nyersen megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vagdaljuk.

A tisztára mosott üvegekbe beletesszük a fűszereket, majd az üveg nyakáig megtöltjük a nyers, felszeletelt céklával.
Felöntjük szintén csak nyakig az alaplével.
Üvegeket lezárjuk és ellenőrizzük, hogy nem folyatnak-e a tetők..

100 fok / 120 perc

Trükkök, tippek, praktikák:


Mikor elkészült azonnal kiszedjük a gépből, és megint a fejre állítás következik.
Ha készen vagyunk ez is mehet a polcra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar . Sajttekercs    Előétel receptek
. Sajttekercs Előétel receptek

A sajtot alufóliába csomagoljuk és kis lángon, meleg vízben kb 20-25 perc alatt meglágyítjuk. Amíg a sajt nyújthatóvá válik, elkészítjük a krémet. Ehhez a puha vajat a krémsajtt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
ALMA KRÉMLEVES
ALMA KRÉMLEVES

Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Paradicsomleves paradicsomból
Paradicsomleves paradicsomból

Úgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk