Hozzávalók: cékla + alaplé
alaplé:
10 bögre víz
1,5 bögre 10%-os ecet
2 bögre cukor
10 dkg jód mentes só
A hozzávalókat hidegen összekeverjük és kész is van.
Üvegenként (7,2 dl):
4 tk egész kömény
1 db babérlevél
A céklát megmossuk, nyersen megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es szeletekre vagdaljuk.
A tisztára mosott üvegekbe beletesszük a fűszereket, majd az üveg nyakáig megtöltjük a nyers, felszeletelt céklával.
Felöntjük szintén csak nyakig az alaplével.
Üvegeket lezárjuk és ellenőrizzük, hogy nem folyatnak-e a tetők..
100 fok / 120 perc
Mikor elkészült azonnal kiszedjük a gépből, és megint a fejre állítás következik.
Ha készen vagyunk ez is mehet a polcra.
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A virslik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanilia ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keves...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű