Családireceptkönyv.hu

Sajtos perecek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, 25 dkg margarin,1 sütőpor, 1 kanál só, 20 dkg reszelt sajt + a tetejére, 175 g tejföl.

Elkészítés:


Hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal különböző magokkal.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 180 fokon légkeveréssel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Áfonyakrémleves citromhabbal
Áfonyakrémleves citromhabbal

áfonya krémleves Redukciót készítünk, vízbe felteszünk főni citromot fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral. Ha forrt 10 percet, átszűrjük, majd az áfonyát tesszük fel benne főni, ha...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás gyümölcsös kosár
Vaníliás gyümölcsös kosár

Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalontüdő zsemlegombóccal
Szalontüdő zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökmagkrém
Tökmagkrém

A tökmagot kávédarálóban megőröljük. Evőkanállal kimérünk ugyanannyit a darált tökmagból és kefírből/joghurtból. (Nekem mindkettő 5 evőkanálnyi lett.) Sózzuk, apróra vágott menta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk