Családireceptkönyv.hu

Csokis piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g holland kakaópor
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor

Elkészítés:


Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát
Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.


Puha, és finom!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a klasszikus, egyszerű csokis piskóta receptje. Szinte elronthatatlan! Készíthetünk belőle karikát tortákhoz, szeletekhez. A tökéletes torta alapja a tökéletes piskóta! A tökéletes piskótáé pedig a tökéletes recept! ;)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ági
Joghurtos Gyümölcsleves
Joghurtos Gyümölcsleves

Tipp: Azt az ízesített joghurtot használjuk amelyik ízt szeretnénk hangsúlyozni. Fahéj mellett szegfűszeggel is lehet ízesíteni

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy szósz tataházi
Meggy szósz tataházi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű hideg meggyleves
Egyszerű hideg meggyleves

Először a vizet a fűszerekkel forralom, majd beleteszem a meggyet. Amikor a meggyel újra felforr, hozzáöntöm a tejjel elkevert vaníliás pudingport, a nyírfacukrot/eritritet és a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német saláta recept
Német saláta recept

A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk