menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás pirított máj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az elkészítéséhez 30 dkg (valamilyen szárnyas­, esetleg borjú) máj, egy nagy fej vöröshagyma, csipet pirospaprika, kevés feketebors, csipet majoranna, fél paradicsom, fél zöldpaprika, kisebb gerezd fokhagyma, só, csapott kanál zsír. (Ebből két embernek kellemes villás reggeli készíthető.)

Elkészítés:


A májat lapos, viszonylag nagy, vékony szeletetekre kell vágni. Nem a szeletek nagysága, hanem a vastagsága a döntő, lehetőleg egyforma legyen. A hagymát nagy darabokra vágni, csak egy kis része legyen apró. A zsírt serpenyőbe tenni, s nagy lángon hevíteni. Ebben a sorrendben mennek bele az alkotórészek: apró hagyma, nagy hagyma, zöldpaprika, só,. Ha a hagyma üvegesre párolódott, mehet hozzá a máj, majd a fokhagyma, a paradicsom, a piros paprika. Akkor mennek rendben a dolgok, ha minden serceg, de nem ég oda semmi. Egy evőkanálnyi vizet hozzárakva az azonnal gőzzé válik, átjárja az ételt, s már lehet is levenni a tűzről. A hagyma zsírba tételétől eddig a pillanatig nem telik el 6 percnél több idő. Lehetőleg borsőrlővel frissen darát borsot kell rátenni, és egy csipet majorannát. Mellettem mindig van egy kicsike kenyér, amiből egy darabkát a szaftba mártok, s megkóstolom. (Vigyázz! Tűzforró!!) Ha kell utána sózom. Azonnal lehet tálalni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem biztos, hogy ez a frappáns neve ennek a finomságnak, de mindenképpen pontos. Ez nem zalai találmány, ez itt alakult ki bennem Soroksáron. A 2015. évi Családi Napon ennek megkóstolására invitállak nagy szeretettel. Jó étvágyat!

Hagymás pirított máj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hideg, tárkonyos eperleves lime-os tejföllel
Hideg, tárkonyos eperleves lime-os tejföllel

A cukrot összeforraljuk a vízzel és a fűszerekkel. Az epret mossuk, daraboljuk. Ha a cukorszirupunk közben a felére csökkent, akkor egy kb. 2 literes lábosba átszűrjük. Hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás fokhagymás csirkemell
Gombás fokhagymás csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dolce-vita szaloncukor
Dolce-vita szaloncukor

1. Cukorból és a vízből szirupot főzünk, hagyjuk hűlni, közben kevergetjük. 2. Ha már szépen kihűlt, és kifehéredett, beletesszük szépen sorban a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Puncsos keksz szelet
Puncsos keksz szelet

A pudingokat 4-4 dl tejben megfőzzük 2-2 evőkanál cukorral. A margarint a porcukorral kikavarjuk, majd elfelezzük. Egyik felét a kihűlt csoki pudinghoz, másik felét a puncs pudingh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk