2 kg sárgadinnye (1 db)
1 db narancs (nagy)
50 ml fehérbor (édes)
1 citromból nyert citromlé (kicsi)
1 ek méz (ha a dinnye nem elég édes, lehet több is)
4 dl víz
A dinnye tetejét levágjuk, a magját kikaparjuk. A belsejéből karalábévájóval néhány golyót pöndörítünk a díszítéshez. A dinnye belét evőkanállal egy tálra szedjük, a héját meghagyjuk a tálaláshoz.
A mézet karamellizáljuk, majd ráöntjük a bort, hagyjuk elfőni. Hozzáadjuk a citrom és a narancs levét, a dinnyebelet és kb. 3-4 dl vizet.
5 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, lehűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Az üres dinnyehéjban tálaljuk az félretett dinnyegolyókkal, esetleg mentalevelekke
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz...
Elkészítési idő:Megtisztítom a húst, felrakom egy nagy fazékba főni. Ha felforr a víz, öntsük le róla a vizet és új vízzel tegyük újra fel főni. (Hogy füstös maradjon az íze, meghagyni valamenny...
Elkészítési idő:Elkészítése: A lisztet morzsoljuk el a vajjal vagy margarinnal,7 dkg cukorral,1 db citrom levével és reszelt héjával és összegyúrjuk a 2 db tojássárgájával. Gyúródeszkán kisodo...
Elkészítési idő: