Hozzávalók:
fél kg leveles tészta
Meggyes krém:
1 ü meggybefőtt
8 ek búzadara
3 ek cukor
Vaníliás krém:
2 cs vaníliás puding
8 dl tej
3 ek cukor
25 dkg margarin
Habhoz:
fél l tejszín
Elkészítése:
Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyújtjuk, de ezt kockákra vágjuk, majd így sütjük meg.
A meggyes krémhez a meggy levét felfogjuk, elkeverjük benne a búzadarát és a cukrot, majd állandó keverés mellett besűrűsítjük.
A meggyet apró darabokra vágjuk, majd belekeverjük a krémbe. Ezt a krémet még langyosan az alsó lapra simítjuk. A vaníliás krémhez a tejben felfőzzük a pudingporokat a cukorral, majd ha langyosra hűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint. Ezt a krémet a meggyes krémre simítjuk.
A tejszínt felverjük keményre, majd rásimítjuk óvatosan a vaníliás krémre. A tetejét kirakjuk a kockákra vágott lappal. Tetejét porcukorral megszórjuk.
A vajat habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és éppen csak simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót belerakunk a turmix gépbe. Majd 20-25 percet a hűtőben pihentetjük hogy a chia mag megszívja magát. Tálaláskor rakunk rá kölesgolyót, almát, fahéjat.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKézi shakerbe öntöm a joghurtokat, vaníliás cukrot adok hozzá (2 pohár joghurt, 1 vaníliás cukor), ízlés szerint fahéjat, és a befőtt levével, valamint annyi gyümölcslével összeráz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egy dagasztótálba teszek, és addig dagasztom, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz, (nem szabad, hogy ragadós legyen) könnyen formázható, inkább kemény,rugalmas t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű