1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1,5 liter zöldség-alaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. cayenne bors vagy szárított chili
15-20 szem koktélparadicsom
4-5 db szárított paradicsom (apróra vágva)
5 dkg kecskesajt
friss koriander
só, bors
A koktélparadicsomokat félbevágjuk és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg egy picit összeesnek és a szélük barnulni kezd.
A leveshez a hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket, egy percig kevergetjük, majd beletesszük a konzerv paradicsomot és kb. 10 percig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáöntünk 3 dl zöldség alaplevet és botmixerrel jól összeturmixoljuk. Amikor már sima, hozzáadjuk a maradék zöldségalaplevet, még 10 percig főzzük, és - ha szükséges - sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor minden tányérba néhány kanál levest teszünk, ráhalmozzuk a sült és szárított paradicsomot és a kecskesajtot, végül megszórjuk friss korianderrel.
Elkészítése: Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel. Az egész tojásokat 15 deka cukorral sűrű krémmé verjük, majd az olajjal, a pudingba belekevert tejszínnel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű