menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz paradicsomleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj
1,5 liter zöldség-alaplé
1 konzerv darabolt paradicsom
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
1 tk. cayenne bors vagy szárított chili
15-20 szem koktélparadicsom
4-5 db szárított paradicsom (apróra vágva)
5 dkg kecskesajt
friss koriander
só, bors

Elkészítés:


A koktélparadicsomokat félbevágjuk és egy tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 180ºC-os sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg egy picit összeesnek és a szélük barnulni kezd.
A leveshez a hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket, egy percig kevergetjük, majd beletesszük a konzerv paradicsomot és kb. 10 percig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ezután hozzáöntünk 3 dl zöldség alaplevet és botmixerrel jól összeturmixoljuk. Amikor már sima, hozzáadjuk a maradék zöldségalaplevet, még 10 percig főzzük, és - ha szükséges - sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor minden tányérba néhány kanál levest teszünk, ráhalmozzuk a sült és szárított paradicsomot és a kecskesajtot, végül megszórjuk friss korianderrel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes Rózsa
Tejszínes Rózsa

Elkészítése: Piskóta: 4 tojást ütünk a keverőtál üstjébe, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 4 ek vizet és 1 cs vaníliás cukrot. Az egészet keményre felverjük 10 perc alatt. 20 dkg liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótarolád,diós-karamall krémmel
Piskótarolád,diós-karamall krémmel

Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ALMA KRÉMLEVES
ALMA KRÉMLEVES

Az almákat meghámozzuk, és kockára vágjuk. A vizet a cukorral, a fűszerekkel és az almával feltesszük forrni. Néhány kocka kivételével (ezt levesbetétként használjuk majd) turm...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Villámgyors vajas-mandulás szelet
Villámgyors vajas-mandulás szelet

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel. Az egész tojásokat 15 deka cukorral sűrű krémmé verjük, majd az olajjal, a pudingba belekevert tejszínnel, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk