Családireceptkönyv.hu

Krumpli helyett sütőtök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sütőtök

Elkészítés:


Kiváló “Hasábburgonyát” készítettem már tavaly télen egy “íztelen” sütőtökből, ennek se jósoltam több érdekességet.

A sütőtököt karikákra vágtam és grillben megsütöttem.
Az íze pont, olyan, mint a sült krumplié.
Régen is egyik gyors vacsoránk volt a hajában sült krumpli – vajjal, sóval, savanyú káposztával…
Ami megfontolandó, hogy utána néztem Atkins táblázataiban,

hogy mennyi szénhidrát is lehet benne?!

Egy olyan adatot találtam, hogy a téli sütőtökből egy csésze 22-23 g CH, míg a nyári sütőtök 6,5 g CH.
(Le is mértem, egy csészényi felkockázott, tisztított tök 120 g) Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudom, én arra tippelek, hogy amíg a tök nem cukrosodik, addig a szénhidrát egy nagy része oldhatatlan rostokban van benne, ami nem szívódik fel. Azonkívül jóval több víz lehet benne, mert ahogy felvágtam, könnyezett…
Hasábburgonya szerűen is megsüthető.
Csak a színe más kicsit, ízre megkülönböztethetetlen az igazitól.
Az ötleten felbátorodva készítettem belőle paprikás “krumplit”.
A szeleteket meghámoztam és csak nagyon rövid ideig főztem.
Egyáltalán nem lett édes!! (Vigyázat, nem szívja föl a levet, mint a krumpli tenné!)
Az elkészült pörköltbe is belefőzhető, így még ízletesebb.
Egy másik példányt pedig felkarikáztam, megsütöttem és főtt tojással leraktam, mint a rakott krumplit.
Tejföl helyett természetesen sózott tojássárgáját használtam.
A karikákat előzőleg addig kell a grillben sütni, míg kissé megszikkadnak, porhanyósak lesznek. Utána lehet lerakni.
A tojássárgájához kevertem egy kis kókuszzsírt, így majonéz szerű lett, azt öntöttem és sütöttem rá.
Ha valaki szeretné, kemény érett sajtot is reszelhet bele vagy a tetejére.
A grillben csak kicsit átsütöttem, hogy gusztusos színe legyen.
Ebből egy böjtös (pénteki) ételt készítettem.
Természetesen kolbásszal, sonkával lerakva még ütősebb.

Trükkök, tippek, praktikák:


Krumpli helyett sütőtök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.1,2 l rizstejet felforralunk és a kemény habot beleszaggatjuk(közbe ne bugyogjon a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Beef bourguignon
Beef bourguignon

A sütőt 230 fokra melegítjük. Sütőbe tehető, nagyobb lábasban, a vajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, a pörcöt kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk a hagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Umak od gljiva :)
Umak od gljiva :)

Na malo ulja pirjati sitno narezani luk...kada omekani dodati češnjak...iii kada zamiriše dodati tanko na ploške narezane gljive... Pirjati par minuta :) 2. Dodati malo bra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Török kebab kertész módra
Török kebab kertész módra

A zöldségeket megtisztítjuk. A húst kisebb kockákra vágjuk, és a vajon 10-15 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a szeletelt sárgarépát, a zöldborsót, és további 8-10 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk