50 dkg gomba (ízlés szerint)
1 közepes fej vöröshagyma
175 g tejföl
2 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
1 tk bazsalikom
ételízesítő ízlés szerint
1 tk fűszerpaprika
500 g tészta
1 ek napraforgó ola
A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük.
Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot.
Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba is. Ha konverves gomba, akkor a levében lehet főzni, ha viszont nem konzerv, akkor ezek után öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje, erre rakunk még kb. 1 teáskanálnyi bazsalikomot és annyi ételízesítőt, hogy ne legyen túl sós.
Hagyjuk főni kb. 15-20 percig, ha lefő a leve, akkor pótoljuk.
Közben megcsináljuk a habarást: kis tejfölben két ek lisztet elkeverünk, és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk.
Ha megpuhult a gomba, és kicsit elfőtt a leve, akkor rátesszük a habarást, és addig főzzük, míg össze nem rottyan:).
Mindeközben kifőzzünk mellé tésztát, és lehet is fogyasztani!
A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szüksége...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz instant kását 80 fokos vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a növényi joghurtot, állagtól függően adjunk hozzá a joghurtból. Vizezett formába öntjük, majd tálalj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlemorzsát meglocsoljuk 2-3 evőkanál hideg vízzel (vagy a zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk). Kevés zsíron vagy olajon megdinszteljük az aprított vöröshagymát (e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes