Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézes mustáros csirkemell rudak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 80 dkg csirkemellfilé
kb. 15 dkg szeletelt bacon
só, fehérbors
a páchoz:
5 ek. olívaolaj
2 ek. méz
2 tk. mustárpor vagy 2 ek. házi magos mustár
2 ek. citromlé
1 gerezd fokhagyma zúzva
1/2 tk. tört színes bors
1/4 tk. szárított petrezselyem

Elkészítés:


A csirkemellfiléket vágd fel vékony csíkokra, sóval és fehérborssal szórd meg, forgasd át. A szalonna szeleteket vágd félbe, mindegyik húsra tekerj egy fél szeletet, tedd őket sütőpapíros tepsire, de még jobb, ha rácsra teszed őket. A pác hozzávalóit keverd össze, ecsettel jól kend át vele a húst. 180 fokos sütőben süsd őket 25-30 percig. Ha maradt még a pácból, félidőben kend át még egyszer a húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mézes mustáros csirkemell rudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában
Fűszeres csirkecsíkok párizsi bundában

A csirkemelleket ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos csirkemell a nyár ízeivel
Szaftos csirkemell a nyár ízeivel

A csirkemellet felszeletelem, sózom, borsozom és kevés olíva olajon aranysárgára pirítom. Amikor a hús elkészült, hozzá adom a nagyobb darabokra vágott paprikákat, a felkarikázott...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
KFC-s csirke
KFC-s csirke

Elkészítés: keverjük össze a tejet, tojást, citromlevet egy tálba, tegyük bele a csirkedarabokat, hagyjuk állni fél órát. Közben a száraz anyagokat jól keverjük össze egy másik tál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tejszínes gombás csirke
Tejszínes gombás csirke

A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a gombát, majd azt is fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk. Ha meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk