4 egész csirkemell
7-8 db nagyobb alma (nem kell meghámozni!)
1 citrom frissen facsart leve
őrölt rozmaring
szárított metélőhagyma
só, bors
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
olívaolaj a hús meglocsolásához
A melleket hosszában beirdaljuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával alaposan bedörgöljük. A zsebek belsejét is!
Meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk őrölt rozmaringgal és metélőhagymával.
Egy hőálló tálba tesszük a fűszeres csirkemelleket,meglocsoljuk őket olívaolajjal és lerakjuk mellé a negyedelt, kockásra irdalt alma gerezdeket.
Felöntjük a tál tartalmát 2 dl vízzel, letakarjuk alufóliával és már mehet is be a sütőbe.
180 fokin sütjük 45 percig, majd levesszük róla a fóliát és még 10 percre visszatoljuk, hogy megpiruljon a hús és az almák teteje is.
A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk is! :)
A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük. Majd szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt felrakjuk főzni majd a bazsalikomot, és a sajtnak a felét belerakjuk. Forralásig...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zsíron aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd megszórom a paprikával. Beleforgatom a megtisztított, feldarabolt csirkehúst, megsózom, majd lefedem. A levét időnként...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes