4 egész csirkemell
7-8 db nagyobb alma (nem kell meghámozni!)
1 citrom frissen facsart leve
őrölt rozmaring
szárított metélőhagyma
só, bors
5-6 gerezd zúzott fokhagyma
olívaolaj a hús meglocsolásához
A melleket hosszában beirdaljuk. Sóval, borssal és a zúzott fokhagymával alaposan bedörgöljük. A zsebek belsejét is!
Meglocsoljuk a citromlével, majd megszórjuk őrölt rozmaringgal és metélőhagymával.
Egy hőálló tálba tesszük a fűszeres csirkemelleket,meglocsoljuk őket olívaolajjal és lerakjuk mellé a negyedelt, kockásra irdalt alma gerezdeket.
Felöntjük a tál tartalmát 2 dl vízzel, letakarjuk alufóliával és már mehet is be a sütőbe.
180 fokin sütjük 45 percig, majd levesszük róla a fóliát és még 10 percre visszatoljuk, hogy megpiruljon a hús és az almák teteje is.
A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk is! :)
https://www.youtube.com/watch?v=bMN7KtnBlF8
Elkészítési idő:Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint...
Elkészítési idő: 1 óraA burgonyafánkhoz a megpucolt krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Jól szétterítve nyújtódeszkára törjük egy krumplinyomóval, és megvárjuk, míg langyosra hűl. Közb...
Elkészítési idő: