Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl
Krém:
1 liter tej
13 evőkanál búzadara
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár
Összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Nekem kicsit lágy lett a tészta, de a pihenés után tökéletes lett :)
A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket.
Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük.
Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókusszal és vaníl...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A krémet és a habot óvatosan összekeverjük, miközben a et beleszitáljuk. A tésztát sütőpapírra, 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesEgy nagy tálban összegyúrom a lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat és 3 tojást. Kis adagonként hozzágyúrom az olvasztott vajat, majd a legvégén a mandulát. Az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálban összekeverjük a langyos tejet a cukorral és az élesztővel. Hagyjuk kis ideig állni, amíg az élesztő felfut, majd a többi hozzávalóhoz adva, robotgépben (a dagasztó k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű