30 dkg háztartási keksz
•14 dkg vaj
•50 dkg tehéntúró
•1 dl natúr joghurt
•10 dkg porcukor
•1 citrom reszelt héja
•30 g zselatin
•1 citrom leve
• citromaroma
•1,5 dl habtejszín
•1 tasak habfix
A kekszet ledaráljuk, a vajjal összedolgozzuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot és a porcukrot, majd a citromhéjjal és a citromaromával ízesítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a zselatint elkeverjük benne, a túrókrémhez adjuk.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és két órára hűtőbe tesszük.
A habot felverjük, citromaromával ízesítjük. A sütőforma oldalát lekapcsoljuk, a tésztát bevonjuk a habbal.
Szeletelés előtt citromkarikákkal díszítjük.
A vajat elkeverem az eritrittel, majd hozzáadom a tojást, és ezzel is elegyítem. A liszteket összekeverem a sóval és a sütőporral, majd ezt is a vajas masszához adom. Fóliába c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sűrűbb állagának kell lennie. Az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a tangzhongot készítettem el, amit el lehet előző nap is készíteni és hűtőben tárolni. A lisztet a vízzel simára kevertem és egy kisebb edényben feltettem a tűzhelyre, fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű