30 dkg háztartási keksz
•14 dkg vaj
•50 dkg tehéntúró
•1 dl natúr joghurt
•10 dkg porcukor
•1 citrom reszelt héja
•30 g zselatin
•1 citrom leve
• citromaroma
•1,5 dl habtejszín
•1 tasak habfix
A kekszet ledaráljuk, a vajjal összedolgozzuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk.
A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot és a porcukrot, majd a citromhéjjal és a citromaromával ízesítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a zselatint elkeverjük benne, a túrókrémhez adjuk.
A kekszes alapra simítjuk a krémet és két órára hűtőbe tesszük.
A habot felverjük, citromaromával ízesítjük. A sütőforma oldalát lekapcsoljuk, a tésztát bevonjuk a habbal.
Szeletelés előtt citromkarikákkal díszítjük.
A 3 tojást elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd gőz felett, állandóan kevergetve főzzük, míg duplája nem lesz. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a mézet és a vajat, végül a szódabika...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent beledobunk egy magasabb falú lábosba, és alacsony lángon kb. 40-50 percig főzzük. Nem kell aggódni: habzik és bugyborog, de ha húszpercenként ránézünk és átkeverjük, bőv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű