menu

Családireceptkönyv.hu

Forró csokoládé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 6 dl tej
- 3+2 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg étcsokoládé



Mexikói forró csokoládé

- 750 ml tej
- egy rúd vanília
- 25 dkg csokoládé
- 250 ml víz
- 1 fél teáskanál chilipor
- 3 evőkanál méz

Elkészítés:



A vaníliarudat vágd hosszában ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze, majd tedd bele a vaníliát, és kezdd el melegíteni. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.
Ha megolvadt, öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet, és keverd krémesre. Ha túl sűrűnek találod, tehetsz bele még egy pici tejet. A maradék tejszínből verj habot, és koronázd meg vele.

Mexikói forró csokoládé:

A tejet főzd fel a vaníliával, hagyd állni 10 percig, majd vedd ki a vaníliarudat, hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét. A csokoládét tördeld bele, és hagyd felolvadni, a végén pedig keverd el kézi habverővel. A chiliport keverd el a mézzel, majd öntsd a csokoládéhoz.

Forró csokoládé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Friss rostos lé
Friss rostos lé

Megtisztítjuk a gyümölcsöket és a répát. A gyümölcsöket felaprítjuk, a répát lereszeljük, az egészet beletesszük turmixgépbe, és hozzáadjuk a citromot is. Felöntjük kevés szénsavme...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Gyümölcslikőr
Gyümölcslikőr

1. Öntsük bele a cukrot a meleg, illetve forrásban lévő vízbe úgy, hogy közben kevergetjük (hogy a cukor ne üljön le az edény aljára), egészen addig, amíg teljesen feloldódik. 2....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kökény likőr
Kökény likőr

A kökényt akkor jó szedni amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, majd egy 5 literes befőttes üvegbe teszem, kicsit megtöröm kézzel, de nem nyomok szét minden szemet. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Fehércsoki/ Angyalka likőr
Fehércsoki/ Angyalka likőr

A fehér csokoládét göz felett felolvasztjuk. Majd egy tálba hozzá adjuk a cukrot, tojást, tejszín felét és addig keverjük amig szép sima lesz. Adjuk hozzá az Amaretto-t és hagyjuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk