A sziruphoz:
3 bögrényi magozott meggy,
1 bögrényi sztívia,eritrit, nyírfacukor
1 bögre víz
8 citrom leve
Ezt 30 perc alatt felforraljuk egy lábosban.
Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük úgy, hogy alaposan kinyomkodjuk a gyümölcslevet a meggyhúsból.
A limonádé elkészítéséhez a szirupot hígítsuk fel szénsavmentes ásványvízzel, díszíthetjük friss meggyel, citromkarikával és mentalevelekkel.
Összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a bodza virágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok ízanyagot veszítünk el vele. Adjuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból szirupot főzünk. Belekeverjük a kakaóport és egy csipet sót (célszerű kézi habverővel dolgozni, mert folyamatosan kevergetni kell). A tojássárgáját kevés t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket le turmixólom, majd lábasban vizet adok hozzá és felfőzőm. Mikor már teljesen puha leszűröm és átnyomkodom a gyümölcshúst, hogy száraz legyen. A fenmaradó levet cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű