4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma
A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt együtt felmelegítjük, és apránként a tojásos cukorhoz öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük (ez kb. 15 perc)...
Elkészítési idő: 30A medvehagymalevek szárát lecsippentjük, megmossuk a leveleket, és durvára vágjuk. Az alma magházát kivágjuk, és néhány darabba szeljük a gyümölcsöt. (Hámozni nem szükséges.) Tur...
Elkészítési idő: 5 percFacsarjuk ki az egy egész citromnak a levét. A levet öntsük bele egy kancsóba, ehhez öntsünk fél liter vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyünk bele ízlés szerint 2-4 ek...
Elkészítési idő: 5 perc