Családireceptkönyv.hu

Eperbor sabayon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma

Elkészítés:


A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.

Eperbor sabayon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Finomság
Finomság

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálban és kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodza szörp
Bodza szörp

3 l forralt, kihűtött tisztított vízbe (vagy szénsavmentes ásványvízbe) beáztatunk 30 bodzavirág tányért (virággal lefelé) 24 órára. Másnap kiszedjük a bodzát, szűrőn átszűrjük a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Birsalma Tea
Avatar Ilona Kedvelnék
Birsalma Tea

A repect nagyon egyszerű, a vízben a megtisztított birsalma kockákat feltesszük főni, és addig főzzük, míg az almakockák meg nem főnek. Ezután bögrébe töltjük, és ízlés szerint éd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk