menu

Családireceptkönyv.hu

Eperbor sabayon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma

Elkészítés:


A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.

Eperbor sabayon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Forralt bor (Kálci)
Forralt bor (Kálci)

Az összes hozzávalót egy fazékba rakjuk még hidegen. Felforraljuk a keveréket. Ekkor nem forraljuk tovább, hogy ne veszítsen az alkohol tartalmából. Hagyjuk állni, hogy kiázzanak a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszalt szilva dzsúz
Aszalt szilva dzsúz

Az aszalt szilvákat 1 éjszakára 1/2 liter szobahőmérsékletű vízbe áztatjuk. A felpuhult szilvákat összeturmixoljuk, így egy sűrűbb pépet kapunk. Ezt higítva a gyümölcslével, és e...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
ÜDÍTŐ CÉKLÁS ALMAITAL
ÜDÍTŐ CÉKLÁS ALMAITAL

1 dl almaléhez 1 dl céklalevet veszünk (a salátáról leszűrve), citromlével elkeverve, jégkockával tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás zöld ital (tízórai,uzsi)
Diétás zöld ital (tízórai,uzsi)

Ezeket összeturmixoljuk,és ihatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk