Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Eperbor sabayon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma

Elkészítés:


A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.

Eperbor sabayon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
MENTA SZÖRP *
MENTA SZÖRP *

A mentaleveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve 2 napig állni hagyjuk, de naponta megkeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulaszörp
Levendulaszörp

A citromot megmossuk, majd megtisztítjuk a héjától: a gyümölcsre lesz szükségünk, a fehér részt ki kell dobni. Vágjuk ezeket apróra, majd főzzük szét 1 liter vízben. Ebből a léből...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Paradicsomtej
Paradicsomtej

Összeturmixoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejlimonádé
Tejlimonádé

Összekeverjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk