Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Eperbor sabayon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 személyre
2 dl eperbor
4 tojás
8 ek cukor
1 ananász
1 gránátalma

Elkészítés:


A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az eperbort, és egy elektromos keverővel habosra keverjük. Majd vízgőz fölött – fontos, hogy ne érjen bele az edény amiben a hab készül a vízbe – habverővel vagy a kézikeverővel felhabosítjuk a borhabot, ez legalább 8-10 percig tart. Poharak aljába néhány ananász darabot és gránátalma magokat teszünk, rákanalazzuk a sabayont, és azonnal kínáljuk.

Eperbor sabayon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikoletta
Fűszeres csokoládélikőr
Fűszeres csokoládélikőr

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A tejet és a tejszínt együtt felmelegítjük, és apránként a tojásos cukorhoz öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük (ez kb. 15 perc)...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás turmix
Medvehagymás turmix

A medvehagymalevek szárát lecsippentjük, megmossuk a leveleket, és durvára vágjuk. Az alma magházát kivágjuk, és néhány darabba szeljük a gyümölcsöt. (Hámozni nem szükséges.) Tur...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Limonádé
Limonádé

Facsarjuk ki az egy egész citromnak a levét. A levet öntsük bele egy kancsóba, ehhez öntsünk fél liter vizet. Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyünk bele ízlés szerint 2-4 ek...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bodza szörp /bodzavirág teából/
Bodza szörp /bodzavirág teából/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk