5 dl habtejszín
4 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
340 g sűrített tej (2 tubus)
1 dl feketekávé (erős)
4 dl whiskey
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük.
A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskeyt.
Üvegbe töltjük, jól összerázzuk. Hűtőben tároljuk. (Kell egy nap, hogy jól "összeérjenek" az ízek!)
A megtisztított, kockára vágott almát annyi vízzel amennyi ellepi, és a citromsavval megfőzzük. Amikor puha botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a többi vizet, és felfőzzük. A cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa megmosott málnát egy lábosba tettem, kezemmel összetörtem.. ráöntöttem a vizet, hozzá tettem a cukrot és felfőztem... ekkor levettem a gázról és egy nagyméretű sűrű szűrön alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nutellát gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a mézeskalács fűszerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a konyakot, alaposan kikeverjük, majd finom szűrőn átszűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tucat alig érett citromot hámozz meg úgy, hogy csak a sárga rész jöjjön le róla. Egy üvegbe nyomorgasd bele őket, és 1 liter vodkával öntsd fel az egészet. Hagyd így állni ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű