5 dl habtejszín
4 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
340 g sűrített tej (2 tubus)
1 dl feketekávé (erős)
4 dl whiskey
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük.
A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadatlan türelemmel teljesen felolvasztjuk benne a karamellizált cukrot.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sűrített tejet és a kávét. Összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
Miután kihűlt, hozzáöntjük a whiskeyt.
Üvegbe töltjük, jól összerázzuk. Hűtőben tároljuk. (Kell egy nap, hogy jól "összeérjenek" az ízek!)
Töltsd az üvegbe a pálinkát, facsard bele 3 citrom levét, öntsd hozzá a mézet, keverd el jó alaposan, majd a 4. citromot alaposan sikáld meg (ha ezt még eddig nem tetted volna a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rumot, a vörösbort és a teát összeöntjük egy edényben, hozzáadjuk a narancs és citrom levét, majd a cukrot és felhevítjük. Ha a cukor teljesen elolvadt, a rumpuncs elkészült. Mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát --2-3 nap múlva elolvad --naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor -az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes2 liter Traubisoda tetszés szerint déligyümölcs (narancs, mandarin, grapefruit, banán és/vagy citrom) tetszés szerint sima gyümölcs (alma, körte, barack és/vagy cseresznye/meggyb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű