menu

Családireceptkönyv.hu

Így tedd el a paradicsomot télire! Évek óta így kész


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Paradicsomlé
Hozzávalók: 5 kg paradicsom 6 ek. kristálycukor 3 ek. só 2 kk. szalicil 1 kk. borkén Elkészítése: A paradicsomot feldaraboljuk,amit megmostunk,a kívánt részeket kivágjuk. Minden hozzávalót bele keverni ! 1 napig állni hagyjuk,közben kevergetjük. Ezután ledarálni ,majd üvegekbe tölteni és légmentesen lezárni.(Folpack és kupak)Ja és a műanyag flakont is inkább hanyagolnám. Szerintem nem jó ötlet, mert a paradicsom savtartalma szerintem simán kioldja a káros anyagokat belőle.

Elkészítés:


A hozávalókhoz 3-4 zeller szárat levelével eggyütt,belekeverem és így áll 1napig,még finomabb lessz,.
Márta Zrínyi · Pécsi Tudományegyetem
Klára Kapolcsi Én pontosan így vagyok vele,inkább állok a tűzhely mellett.
Tetszik · Válasz · 2016. augusztus 15. 21:05

Mihály Lajos · Horváth Mihály Gimnázium, Szentes
Befőzést csak üvegekbe és tartósítószer nélkül!
Tetszik · Válasz · 35 · 2015. augusztus 10. 2:18

Rozália Kertész · Soltvadkert
tul sok ahozzá adott vegyszer "méreg"
Tetszik · Válasz · 9 · 2015. augusztus 10. 9:26

Nemes Klára Krisztina · Kun László Gimnázium
Én inkább főzöm,de semmit nem teszek bele. Se só,se cukor, se zeller se tartósító. A gyerekeim imádják!
Tetszik · Válasz · 45 · 2015. augusztus 10. 11:18

Rozália Gyoriová
Igen, én is így csinálom, tartosétoszert nem használok már rég.
Tetszik · Válasz · 10 · 2015. augusztus 10. 16:31

Nemes Klára Krisztina · Kun László Gimnázium
Ja és a műanyag flakont is inkább hanyagolnám. Szerintem nem jó ötlet, mert a paradicsom savtartalma szerintem

Így tedd el a paradicsomot télire! Évek óta így kész

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Bodzavirág szörp (Cserháti Kriszti)
Bodzavirág szörp (Cserháti Kriszti)

Az egészet nagy edénybe tesszük, megkeverjük, 3 napig állni hagyjuk. Minden reggel és este megkeverjük. A harmadik napon gézen átszűrjük egyenesen üvegbe. Ha tartósítani akarjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLÉ *
PARADICSOMLÉ *

Előtte való nap elkészítjük az üvegeket, azaz tisztára mossuk a fedelekkel együtt, majd konyharuhára téve lecsöpögtetjük. Alaposan megmossuk a paradicsomokat, a hibás részeket, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi likőr (Rupáner)-gasztroajándék
Karácsonyi likőr (Rupáner)-gasztroajándék

A tejet és a tejszíneket felforraljuk, majd miközben főzzük, beletördeljük a fehércsokoládét és azt is felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, amit habverő segítségével csomómentes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
 Levendulás limonádé édesítővel
Levendulás limonádé édesítővel

1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (cukorral vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk