5 db bodzavirág (nagy)
4 kg cukor
6 l víz
5 db citrom
20 g borkősav (vagy citromsav)
1 kk nátrium-benzoát
Tegyünk fel forrni 5 l vizet, amelybe keverjünk el 3,5 kg cukrot.
A maradék fél kg cukrot karamellizáljuk egy edényben, majd ha kész, öntsünk rá 1 l vizet. (A cukor megkeményedik, de tovább melegítve feloldódik a vízben.)
A cukros leveket öntsük össze, és forraljuk fel együtt.
Miután kihűlt a szirup, tegyük bele a bodzavirágokat (nem szabad megmosni, mert az értékes virágpor kárba vész, és nem lesz kellemes bodza íze), a felkarikázott citromszeleteket, a citromsavat és a tartósítószert.
4-5 napig hagyjuk összeérni az ízeket, ezalatt rendszeresen kevergessük.
Szűrés után üvegbe töltjük, és több hónapig is eláll.
A tejszínt felmelegítjük, félretesszük. A kristálycukrot karamellizáljuk, majd levesszük a tűzről és beleöntjük a meleg tejszínt. Lassú tűzön, állandó kevergetés mellett, lankadat...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűLedzsúzoljuk a répát, a narancsot és a gyömbért, majd összeturmixoljuk az almával & a banánnal.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megtisztítjuk, és feldaraboljuk. A citrom levét kifacsarjuk ügyelve a magokra. A turmixba beleöntünk mindent: gyümölcsök, citromlé, ásványvíz. Simára turmixoljuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a alaposan megmossuk, pucoljuk meg a két fajta hagymát.Vágjuk fel a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, vöröshagymát, zellert.Rakjuk egy nagyobb edénybe, adjuk hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű