Hozzávalók 2 személyre
6 dl tej
1 narancs héja vékonyan lehámozva
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál mák
A tejet a narancs héjával és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük (kb. 10 perc). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört csokoládét, és a tűzre visszatéve felforrósítjuk. A tejszínt felverjük. A maradék csokoládét felaprítjuk. A csokoládés tejet még forrón poharakba töltjük. Tejszínnel díszítve, mákkal és csokoládédarabokkal megszórva tálaljuk.
Tipp: mézzel édesíthetjük.
Sterilizáljuk az üvegeket, amibe tölteni akarjuk. Először is nagyon forró vízben mossuk ki őket, utána 160 fokon a sütőben 10-15 percig szárítsuk. Hagyjuk kihűlni őket. Az összes...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA bodzabogyószirupot egy 2 l-es, széles szájú üvegbe öntjük, hozzáadjuk a pálinkát, a vizet, a fűszereket, és lefedve 6-12 napig érleljük. Leszűrve kisebb üvegekbe töltjük. Kb. 1...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgy sötét színű üveget megtöltünk áfonyával, ráöntjük a cukrot, felöntjük alkohollal vagy barackpálinkával. Szöbahőmérsékletentároljuk, rázogatjuk naponta.Egy hónap múlva illatos,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a céklát, vágjuk minél apróbb kockákra, hogy gyorsabban meg tudjuk főzni. Tegyük egy nagy fazékba, öntsünk rá a vízből annyit, amennyi éppen ellepi és kezdjük el fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű