Hozzávalók 2 személyre
6 dl tej
1 narancs héja vékonyan lehámozva
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál mák
A tejet a narancs héjával és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük (kb. 10 perc). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört csokoládét, és a tűzre visszatéve felforrósítjuk. A tejszínt felverjük. A maradék csokoládét felaprítjuk. A csokoládés tejet még forrón poharakba töltjük. Tejszínnel díszítve, mákkal és csokoládédarabokkal megszórva tálaljuk.
Tipp: mézzel édesíthetjük.
Se umple shaker-ul cu 2/3 gheata pisata. Se adauga toate igredientele si se agita energic. Intr-un pahar inalt se pun cuburi de gheata peste care se toarna amestecul din shak...
Elkészítési idő:A bodza kivételével összefőzök mindent.Ha hűl egy kicsit,beleteszem a virágokat is.24 òrát áll,néha megkeverem.Utána leszűröm,ùjraforralom,majd forròn üvegekbe öntöm.Mehet dunsztol...
Elkészítési idő:A datolyákat kimagozzuk, és forró vízbe áztatjuk kb. 10 percre. Az instant kávéból kis forró vízzel egy espresso kávét készítünk. Az összes hozzávalót (a kávéval és az áztatott d...
Elkészítési idő: 10 perc