Hozzávalók 2 személyre
6 dl tej
1 narancs héja vékonyan lehámozva
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál mák
A tejet a narancs héjával és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük (kb. 10 perc). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört csokoládét, és a tűzre visszatéve felforrósítjuk. A tejszínt felverjük. A maradék csokoládét felaprítjuk. A csokoládés tejet még forrón poharakba töltjük. Tejszínnel díszítve, mákkal és csokoládédarabokkal megszórva tálaljuk.
Tipp: mézzel édesíthetjük.
A vizet a cukorral felforralom, majd hagyom kb. 30 fokosra hűlni. Ekkor hozzáadom a felszeletelt citromot, és a mentaleveleket. Lefedve 2-3 napig hűvös helyen hagyom ázni. Naponta...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: NehézA vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 citromot megmossuk és megpucoljuk. Megpucoljuk a 30 gerezd fokhagymát is. A citromokat felvagdossuk kisseb darabokra majd bele tesszük a turmixba hozzá tesszük a fokhagyma ge...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű