Hozzávalók 2 személyre
6 dl tej
1 narancs héja vékonyan lehámozva
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg csokoládé
1,5 dl tejszín
1 kávéskanál mák
A tejet a narancs héjával és a gyömbérrel lassú tűzön összemelegítjük (kb. 10 perc). Leszűrjük, majd hozzáadunk 8 dkg darabokra tört csokoládét, és a tűzre visszatéve felforrósítjuk. A tejszínt felverjük. A maradék csokoládét felaprítjuk. A csokoládés tejet még forrón poharakba töltjük. Tejszínnel díszítve, mákkal és csokoládédarabokkal megszórva tálaljuk.
Tipp: mézzel édesíthetjük.
A babánt apró darabokra vágjuk, majd a többi összetevővel összeturmixoljuk. Egy tálba öntjük, és betesszük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA barna cukrot egy lábasban megkaramellizáljuk, majd ráöntjük a vizet. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom vékonyan lehámozott héját, a gyömbért tisztítva, vékonyra szeletelve. Felforr...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA sütőtököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magjait, felkockázzuk, és lecentrifugázzuk. Nyersen! Poharanként (kb. 200 ml-es) tegyünk bele 1 ek olívaolajat, keverjük el, és váljék e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű