Hozzávalók 8 főre
» fél kg rizs
» 1 csomag mazsola
» 1 citrom karikára vágva
» 4-5 szem szegfűszeg
» 3-4 cm-es fahéj
» 1 rúd vanília
» másfél kg cukor
» 4 dkg élesztő
» 3,5 liter víz
A fél kg rizst 5 literes üvegbe tesszük. ( A rizst nem kell megmosni !)
Rátesszük a mazsolát, a karikára vágott citromot, a szegfűszeget, a fahéjat, a vaníliát.
3,5 liter vízben feloldunk másfél kg. cukrot és ezt beleöntjük az üvegbe.
A tetejére 4 dkg élesztőt teszünk.
Dupla celofánnal lekötjük és naponta megszurkáljuk a celofánt.
28 nap után lefejteni majd
8 nap után is lefejteni, és ismét
8 nap után lefejteni.
44 nap után kész !
A maradékra lehet 1 liter vizet önteni és fél kg cukrot hozzátenni.
( Szárazabb lesz )
Tényleg finom és kellemes ízű !
Mindent egy nagyobb tálba öntünk, és 5 perc alatt simára keverjük robotgéppel vagy turmix-szal.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűVízgőz felett felolvasztom a csokoládét, majd kézi mixer lassan összedolgozom a sűrített tejjel és a 1,2 dl espressóval, majd mehet s többi hozzávaló. Ha már csomómentes, sima, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 liter vízbe beáztattam a megmosott mentaleveleket, majd beleraktam a felkarikázott citromot, és állni hagytam egy napig. Ekkor beletettem a fruktózt és a citromsavat, felforralta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, szárítjuk, megtisztítjuk, majd darabokra vágva egy magas edénybe rakjuk. Megszórjuk a vaníliás cukorral, cukorral. Hozzáöntjük a narancslevet és a joghurtot, b...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű