•1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
•1/4 tk. őrölt édeskömény (vagy ánizs)
•1/4 tk. őrölt római kömény
•1/4 tk. őrölt szerecsendió
•1/4 tk. őrölt babérlevél
•1/4 tk. őrölt fahéj
•1/2 tk. őrölt bors
•1/2 tk. pirospaprika
•1/2 tk. kakukkfű
•1 tk. szárított bazsalikom
•3 tk. szárított oregánó
•3 tk. só
•3 gerezd fokhagyma
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szelete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szendvicskrémhez A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással és a mustárral. Beleaprítjuk a snidlinget, sóval-borssal fűszerezzük, majd rákenjük a kenyérszeletekre....
Elkészítési idő: 17 perc Nehézség: KözepesVastag aljú edénybe kb. 5 dkg vajat és 2 evőkanál olajat vagy kókuszzsírt teszünk. Megpirítjuk benne a szalonnát, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a salottát és a g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű