0,5 kg liszt, 1 db közepes főtt krumpli, 1 kávéskanál só, kb. 2,5 dl tej, pici cukor, 2,5 dkg élesztő.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel bedagasztom a tésztát. Kb. 30-40 percig kelesztem, majd 10-12 db, kb.5 cm átmérőjű gombócot formázok a tésztából. Pár percet még pihentetem, majd ellapítom, a közepét óvatosan elvékonyítom és forró olajban mindkét oldalát kisütöm.
Készíthetünk TÖLTÖTT LÁNGOSt!
Akkor a gombócokat ellapítom legalább kistányér nagyságúra, megkenem fokhagymás tejföllel, szórok rá sonkát vagy fött csülköt, sajtot, lehet hagymát, főtt tojást, mindenki készítse el ízlése szerint! Összehajtom a tésztát, a széleit jól összenyomkodom, majd forró olajban mindkét oldalát megsütöm.
Összedolgozzuk kelni hagyjuk ,megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat mérjük ki, a finomlisztet szitáljuk le. Az élesztőt morzsoljuk bele egy tálba amihez, kb:1 dl langyos tejet adok még, egy csipet kristálycukrot futtassuk fel. Dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tetejét tojással lekenjük. 180 fokon sütjük.
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: KönnyűLangyos tejfölbe belemorzsoljuk az élesztőt. Lisztet és sót összekeverjük és belemorzsolunk 250 g vajat. Közepébe Mélyedést csinálunk és alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és 30 p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű