20 dkg Dia Wellness -50 % liszt
20 dkg Ch mínusz liszt
10 dkg Teljes kiőrlésű liszt
4 dl 1,5 %-os langyos tej vagy növényi tej
4 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő
5 dkg vaj vagy kókuszzsír
1 csg (7 g) instant élesztő (vagy 2 dkg friss)
1 db M-es méretű egész tojás + 2 tojássárgája
2.5 cl rum
kókuszolaj a sütéshez
A szénhidrátcsökkentett liszteket egy tálba tesszük.
A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, a negyedannyi édesítőt, és a vajat/kókuszzsírt felolvasztva.
A langyos tejet apránként hozzá adagolva elkezdjük robotgéppel dagasztani.
Hozzáadjuk az egész tojást és a tojások sárgáit, majd fényes felületű, a tál falától elváló diétás kelt tésztát dagasztunk belőle.
A tálat folpackkal letakarjuk, majd meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
(Télen a tálat be is bugyolálhatjuk vastag plédbe, hogy gyorsabban megkeljen a tészta.)
A megkelt tésztát szénhidrátcsökkentett liszttel megszórt felületre öntjük.
A tészta tetejét is megszórjuk vékonyan szénhidrátcsökkentett liszttel és kb. 2-3 cm vékonyra nyújtjuk.
Szénhidrátcsökkentett lisztbe mártott fánkszaggatóval/pohárral kiszaggatjuk a fánkokat.
Diétás farsangi fánk Dia Wellness szénhidrátcsökkentett lisztből
A kiszaggatott fánkokat felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Figyelni kell a kókuszolajra, hogy kellően forró legyen, de ne kezdjen el füstölni!
Ha azt szeretnénk, hogy szalagosak legyenek a fánkjaink, akkor az egyik oldalát érdemes fedő alatt sütni.
(Én az első párat így sütöttem, de utána már elfelejtettem rárakni a fedőt a többire 😀 )
A kisült farsangi fánkokat konyhai papírtörlővel borított tálcára szedjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porrá őrölt negyedannyi édesítővel, és kínálhatjuk házi cukormentes lekvárral.
1. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, majd belekeverjük a sót. 2. Az élesztőt belekeverjük a vízbe, majd hozzáadjuk a liszthez az étolajjal együtt. 3. Az egészet összekutyuljuk...
Elkészítési idő: 12óra+50perc Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hét lezárásaként magvas tönkölyzsömle készült Limara könyvéből. Magvas tönkölyzsömle Dagasztás duplájára kelesztés kb. 45perc. A megkelt tesztát 10 db-ra osztjuk gömbölyí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű