300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor
kenés: 125 g vaj
töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab
Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.
Az élesztőt tálba morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot, és keverjük, míg össze nem olvad, majd a tejet, olajat, hozzákeverjük, végül a sót és a lisztet, összegyúrjuk, és 3 cipót készít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Ezután a tészta hozzávalóival kézzel vagy gépp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta készítés: Élesztőt felfuttatni a langyos víz egy részével, majd hozzáadni az olajat. Ez idő alatt összekeverni a száraz anyagokat. Ha az élesztő felfutott a liszthez kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet langyosítsd meg, rakd bele a cukrot, majd az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megnő a térfogata. A lisztet öntsd egy tálba, üsd hozzá a tojásokat, öntsd hozzá az olajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű