300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor
kenés: 125 g vaj
töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab
Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.
1. lépés Az útifűmaghéjat beáztatom. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem. Belemorzsolom az élesztőt, elkeverem. Hozzáadom a tojást, kocsonyás útifüvet, vizet, olajat és fa...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes30 perc +pihentetés+sütési idő A hozzávalókat mérjük dagasztógépbe bele, az élesztőt morzsoljuk bele, a zsír, margarin szoba hőmérsékletű legyen. A víz mennyisége függ a liszttől,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel bedagasztom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyorskelesztőben megkelesztjük a tésztát. A gyúrólapon 8 db cipót formálunk, a cipókat kerek lappá sodorjuk és tésztavágóval 8 egyenlő részre osztjuk. A tölteléket 1-1 púpos ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű