300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor
kenés: 125 g vaj
töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab
Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.
◾️A tésztához a tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. ◾️A liszteket átszitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, az élesztős tejet és kézzel vagy gé...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA lisztet, az olajjal, sóval, sütőporral összekeverjük, a vizet fokozatosan adagolva lágy tésztává gyúrjuk. 15 percig pihentetjük, kb. 10-11 gombócot formázunk belőle, bőségesen m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsd meg, keverd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt megfuttatom a cukros tejben majd összedolgozom a liszttel, tojássárgákkal, sóval, szükség szerint tejjel, és alaposan bedagasztom. Mikor már egyenletes a tészta, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes