Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

170. Muffin /Cruffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt
140 -170 ml víz /tej
6 g porélesztő /2,5 friss
50 g cukor
1/2 tk só
50 g vaj
1 vaníliás cukor

kenés: 125 g vaj

töltelék: lekvár,csokikrém,tejszínhab

Elkészítés:


Víz,cukor, élesztő fut.
Liszt,cukor,só dagaszt végén olvasztott. vaj.
Tál csepp olaj,tészta folpack letakarni.
45 - 60 perc kel. 6 felé oszt, gömbölyít folpack. 15 perc pihi.
Hajszál vékonyra nyújtani. 40 x 15 cm.
Puha vajjal lekenni, feltekerni, rövidebb oldalról.
Hosszába elfelezni, csigának feltekerni, vágás kifelé néz. Formába tenni 1 óra kelés.
180 fok 20 - 30 perc
Tölteni.

170. Muffin /Cruffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Csöröge fánk Édesanyutól
Csöröge fánk Édesanyutól

A tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a citromhéjjal egészen fehéredésig. Ez fontos. Utána összedolgozom a tésztát kicsit ragacsos, kissé lágy legyen, de egyben felemelhető....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar aranygaluska
aranygaluska

Kiveszünk mindent a hűtőből, hogy ne legyen hideg semmi sem. A sütőt bekapcsoljuk a legkisebb hőfokra (50C). 1 dl tejet meglangyosítunk (ne forróra, mert "megöli" az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓS RÚD
SÓS RÚD

Összegyúrjuk a hozzávalókat, duplájára kelesztjük, kb 14 részre vágjuk, 20 cm- es rudakra sodorjuk, tepsire sorakoztatjuk egymás mellé szorosan és ismét hagyjuk kelni. Ezután 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lekváros bukta"Évi"
Lekváros bukta"Évi"

Kevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk